Szelfizni kezdett egy csörgőkígyóval, rosszul sült el (Videó!)

Publikálás dátuma
2015.08.28. 21:02
A férfinek a karjába kerülhet a szelfizés. Illusztráció: Thinkstock
Csörgőkígyó marta meg egy kaliforniai férfinek a karját, aki telefonjával fotózta magát, kezében a hüllővel - adta hírül a KTLA helyi tévécsatorna.

A Lake Elsinore-i férfit csütörtökön kiengedték a kórházból, ám félő, hogy a méreg miatt elveszítheti a karját - közölte a család. A 36 éves Alex Gómez házuk mögött találta az 1,22 méter hosszú hüllőt hétfőn és úgy döntött, fölveszi. Anyja megmutatta a KTLA-nek azokat a fotókat, amelyeken Gómez a kezében tartja, sőt a nyaka köré tekeri a kígyót.

Miután a képek elkészültek, a csörgőkígyó rátámadt a férfire, a karjába harapott. Alex Gómezt helikopterrel vitték a közeli kórházba, már otthon lábadozik, azt azonban még nem tudja, nem veszíti-e el kígyómarta karját.

A férfivel riportot is készítettek, aki megmutatta a harapás nyomait a kezén. A felvételért kattintson ide!

Szerző

Molotov-koktélt dobtak a menekültek lakásába

Ismeretlen tettesek az éjjel egy észak-németországi faluban megpróbáltak felgyújtani egy lakást, amelyben menekültek élnek, a támadásban nem sebesült meg senki. Pénteken nap közben egy Lübeckben történt incidensről is beszámolt a német rendőrség.

A gyújtogatást péntekre virradó éjjel követék el Hannovertől délre, a Hameln mellett lévő Salzhemmendorf faluban. A támadók Molotov-koktélt dobtak be a lakás ablakán - mondta el egy rendőrségi szóvivő. Az egyik szomszédos szobában egy nő aludt három gyermekével, de egyikük sem sérült meg.

A rendőrség semmi közelebbit nem közölt a kétemeletes ház lakóiról. A hatóságok gyanúja szerint idegengyűlöletből elkövetett bűncselekményről van szó. Stephan Weil tartományi miniszterelnök gyilkossági kísérletnek nevezte a történteket. A lübecki rendőrség pénteken közölte, hogy a városban előző este megtámadtak egy szíriai állampolgárságú helyi lakost, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, majd kövekkel megdobáltak egy még épülő, lakókonténerekből álló befogadóállomást. Hét feltételezett elkövetőt őrizetbe vettek, a csoport összes tagját a helyi szélsőjobboldaliként tartják számon.

A szászországi Heidenauban, ahol az előző hét végén zavargások voltak egy menedékkérőket befogadó állomásnál, a járási közigazgatási hivatal betiltotta a hét végére tervezett szabadtéri rendezvényeket, a menedékkérők üdvözlésére szervezett ünnepséget és az állomás létrehozása elleni tüntetést. A hivatal arra hivatkozott, hogy elkerülhetetlen a gyülekezési jog korlátozása, mert a rendőrség megfelelő kapacitások hiányában nem tudja garantálni a biztonságot. 

A drezdai közigazgatási bíróság aránytalanul súlyosnak minősítette a korlátozást és hatályon kívül helyezte a határozatot. Angela Merkel kancellár Berlinben Lars Lokke Rasmussen dán kormányfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón a heidenaui helyzetről azt mondta, hogy a szövetségi hatóságok igyekeznek mindenben támogatni a szászországi rendőrség munkáját.

Szerző

Házkutatást tartottak a kormánypárt székházában

Korrupció gyanúja miatt házkutatást tartottak a katalán kormánypárt, a Katalán Demokratikus Konvergencia (CDC) barcelonai székházában a hatóságok pénteken.

A gyanú szerint a Teyco építőipari cég kenőpénzt, a megbízások értékének 3 százalékát fizette ki a pártnak, hogy közbeszerzéseket nyerjen 2008 és 2009 között. A vállalat a Summaroca család tulajdonában van, a korrupcióelleni ügyészség az ő ügyeiket vizsgálva bukkant olyan, kézzel írt feljegyzésekre, amelyek ezekről a kifizetésekről szólnak. 

A hatóságok átkutatták Andreu Viloca, a párt pénztárnokának irodáját illetve a CatDem, a párt alapítványának irodáit. Rendőrségi források szerint az alapítvány is kapott csúszópénzt 2011-ben. A barcelonai akciókkal egy időben nyomozók jelentek meg négy katalán település, Sant Cugat, Figueres, Sant Celoni és Lloret de Mar önkormányzatánál is, az ügyben mind érintettek lehetnek. 

A nyomozás folytatása egy két évvel ezelőtt kirobbant ügynek, amikor Daniel Masaguét, Torredembarra polgármesterét gyanúsították meg azzal, hogy 1,43 millió eurót (467 millió forint) fogadott el a Summaroca család érdekeltségébe tartozó cégektől. 

A rendőrség idén júliusban letartóztatta Jordi Sumarrocát, a Teyco vállalat vezérigazgatóját, akit egyebek mellett vesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítanak. A férfi apja a mostani kormánypárt alapítói közé tartozott, valamint közeli családi barátai a volt katalán elnöknek Jordi Pujolnak, aki ellen szintén pénzmosás gyanúja miatt zajlik eljárás.

Josep Rull, a CDC párt főkoordinátora az ügyben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a pártnak nincs rejtegetni valója, pénzügyei átláthatóak és legálisak. Véleménye szerint a hatóságok akciója arra szolgál, hogy befolyásolja az egy hónap múlva esedékes katalán választásokat.

Szerző