Előfizetés

Amerika reagált a halott menekültek tragédiájára

Az európai migrációs válság annak jele, hogy a közel-keleti békétlenség a régión kívül is érezteti hatását - jelentette ki Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője pénteken.

Earnest szerint Európának le kell sújtania a migránsokat kihasználó embercsempészekre és biztosítania kell a migránsok emberi jogainak védelmét. A nap folyamán az amerikai médiában is hangsúlyos helyen szerepelt, hogy Ausztriában 71 migráns holttestére bukkantak egy teherautóban.

Halott menekültek - Hollande és Faymann közös megoldást sürget

Francois Hollande francia elnök és Werner Faymann osztrák kancellár közös európai migrációs politika megalkotását szorgalmazta pénteken a migránsok ausztriai tragédiája nyomán.

A francia köztársasági elnök telefon egyeztetett az osztrák kancellárral "a több mint hetven migráns életét követelő szörnyű tragédia nyomán, és kifejezte együttérzését a megpróbáltatásban" - olvasható a francia elnöki hivatal péntek este kiadott közleményében.

Szelfizni kezdett egy csörgőkígyóval, rosszul sült el (Videó!)

Publikálás dátuma
2015.08.28. 21:02
A férfinek a karjába kerülhet a szelfizés. Illusztráció: Thinkstock
Csörgőkígyó marta meg egy kaliforniai férfinek a karját, aki telefonjával fotózta magát, kezében a hüllővel - adta hírül a KTLA helyi tévécsatorna.

A Lake Elsinore-i férfit csütörtökön kiengedték a kórházból, ám félő, hogy a méreg miatt elveszítheti a karját - közölte a család. A 36 éves Alex Gómez házuk mögött találta az 1,22 méter hosszú hüllőt hétfőn és úgy döntött, fölveszi. Anyja megmutatta a KTLA-nek azokat a fotókat, amelyeken Gómez a kezében tartja, sőt a nyaka köré tekeri a kígyót.

Miután a képek elkészültek, a csörgőkígyó rátámadt a férfire, a karjába harapott. Alex Gómezt helikopterrel vitték a közeli kórházba, már otthon lábadozik, azt azonban még nem tudja, nem veszíti-e el kígyómarta karját.

A férfivel riportot is készítettek, aki megmutatta a harapás nyomait a kezén. A felvételért kattintson ide!