Előfizetés

Hogy a gyerekek végre mosolyogjanak - Palya Bea énekelt

Publikálás dátuma
2015.09.05. 13:27
Forrás: Facebook/Librarius/fotó: Csata Judit
A dolog valójában végtelenül egyszerű. Az énekesnő a kincseit adta az elcsigázott menekülteknek, hogy kicsit jobb kedvre derüljenek: énekelt nekik. A Librarius beszámolója (és fotósorozata) szerint Palya Bea csodálatos koncertet adott  péntek délután 4-kor a Nyugati tranzitzónájában. 

A helyszínen, Csata Judit fotóin látható az öröm, a hála és a - igen, tudom, elcsépelt, dagályos, etc. de akkor is - szeretet.

Itt nézzék meg a felvételeket, érdemes, jól fog esni.

Visszafordítják a forgalmat Hegyeshalomnál

Visszafordítják a feltorlódott járműveket az M1-es autópályán Hegyeshalomnál - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója.

Az autópálya Bécs felé vezető oldalát a határátkelő előtt hajnalban zárta le az osztrák hatóság a gyalogosan érkező menekültek miatt. Azóta mintegy 10 kilométeres dugó alakult ki az autópályán a határ előtt. A feltorlódott sorban még mintegy 30-40 menekülteket szállító busz is várakozik.

BM: 4500 "migránst" szállítottak éjjel az osztrák határhoz

Publikálás dátuma
2015.09.05. 12:27
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Mintegy 4500 menekültet szállítottak el az éjjel az osztrák határhoz buszokkal - jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombat reggel sajtótájékoztatóján. A Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka pedig azt közölte: a főváros felfüggeszti a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kialakítását.

Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig arról számolt be,  jelenleg is ülésezik az operatív törzs, amely megállapította, hogy a Keleti pályaudvaron levő állapotok lehetővé teszik azt, hogy korábbi menetrend szerint újrainduljanak a nemzetközi vonatok is.

A Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka pedig azt közölte: a főváros felfüggeszti a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kialakítását. A főváros hatvan autóbuszt biztosított az illegális bevándorlók szállításához - tudatja a közlemény.