Előfizetés

Nem piszmogtak: már ki is nevezték Simicskót

Publikálás dátuma
2015.09.09. 14:31
MTI Fotó: Soós Lajos
Az államfő honvédelmi miniszterré nevezte ki Simicskó Istvánt. A Sándor-palotában lezajlott aktuson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A közlönyben egyúttal azt is rögzítették, hogy Hende Csaba lemondott honvédelmi miniszter megbízatása szeptember 9-ei hatállyal szűnik meg.

Hende Csaba hétfőn mondott le tisztségéről. Döntését Orbán Viktor kormányfő elfogadta és Simicskó István eddigi sportért felelős államtitkárt kérte fel a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására.

Simicskó Istvánt kedden hallgatta meg több parlamenti bizottság is: a miniszterjelölt kinevezését a honvédelmi és rendészeti bizottság hat igen szavazattal, két nem ellenében, a nemzetbiztonsági bizottság pedig négy igen szavazattal, egy nem ellenében támogatta.

   2015. szeptember 9-én. MTI Fotó: Soós Lajos

2015. szeptember 9-én. MTI Fotó: Soós Lajos

 

Helsinki Bizottság: 7 év börtönt is kaphat a menekülteket rugdaló operatőr

Már mongol internetes oldalakon is azt mutogatják, hogy mit művelt az N1TV - azóta elbocsátott - operatőre - írja az Index. László Petra, mint tudjuk, menekülő embereket rugdosott meg, köztük gyerekeket is.

A nőt tegnap este feljelentette a PM és a DK, a lehetséges büntetési tételt pedig most posztolta a Magyar Helsinki Bizottság: mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő. A bizottság szerint miután a helyszínen voltak rendőrök, újságírók, de ő válogatott, és csak a menekülteket bántalmazta, így fennáll az előítéletes motiváció.

forrás: Index

Emberi maradványok Zuglóban - Segítséget kér a rendőrség

Egy felismerhetetlen, 20-40 év közöttire saccolt férfi holtteste került elő Zuglóban egy erdős részen augusztus 30-án. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, de a férfi azonosításához a lakosság segítségét kéri.

A férfi maradványaira augusztus 30-án reggel a XIV. kerületben, a Rákospatak utca mögötti erdős területen bukkantak - írta közleményben a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A szemlebizottság az idegenkezűséget kizárta. A rendőrség rendkívüli haláleset miatt folytat közigazgatási eljárást az ügyben, amihez a lakosság segítségét kérik.

A férfi halálakor fém csatos övvel farmernadrágot, szürke-zöld, 44-es sportcipőt, sötét színű kapucnis felsőt és sötét színű pólót viselt. A BRFK kéri, hogy akinek az esettel kapcsolatban információja van, jelentkezzen az itt felsorolt elérhetőségek valamelyikén.