Előfizetés

Akár másfél órás (!) késés lehet a pécsi vonalon

Jelentős, 40-90 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon a felsővezeték-rendszer meghibásodása miatt - tájékoztatott a Mávinform.

Jelentős, 40-90 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon a felsővezeték-rendszer meghibásodása miatt - tájékoztatott a Mávinform. Délután előbb Pusztaszabolcs állomás területén, majd 17 óra 30 perctől Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között nem volt feszültség a felsővezetékben, ezért várakozniuk kellett az arra közlekedő vonatoknak. Jelenleg dízelmozdonyokkal jutnak át a vonatok az érintett szakaszon - olvasható a közleményben.

A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között, Pusztaszabolcson pedig már újra van feszültség a felsővezetékben. Hozzátették: a Rippl-Rónai InterCity 150 perc késéssel közlekedik Zágráb felé, a belföldi távolsági vonatok közül a Tettye IC 150, a Dráva IC 130 percet késik.

Közölték továbbá, hogy Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pályakarbantartás miatt hétfőtől vonatpótló buszok viszik az utasokat, ez is növelheti a késéseket.

Orbán: Ezek itt átcsörtetnek Magyarországon

"Ezek az emberek, akik itt átrontanak, átcsörtetnek Magyarországon", Ausztriában sem állnak meg. Ezek az emberek nem a biztonságukért jönnek, nem az életükért futnak. Akinek nem jó a szerb, a magyar és az osztrák életszínvonal sem, "az nem a biztonságot tartja szem előtt, hanem az életszínvonalat, német életet akar élni" - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában, amelyből részleteket sugárzott a csatorna Tények című műsora hétfő este.

A kormányfő reagálva a német és az osztrák határellenőrzés visszaállítására, úgy fogalmazott: "most lehetne viccelődni valóban, hogy olyasmit tesznek az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de szerintem most ennek nincs itt az ideje".

Orbán az interjúban azt mondta:  ha Európa beengedi a "migránsokat", akkor párhuzamos társadalmak jönnek majd létre. A két civilizáció közötti versenyt pedig a keresztény európaiak el fogják veszíteni.  "Ha fogad, akkor inkább az igennel fogadjon" - tanácsolta a kormányfő a riporternek azzal kapcsolatban, hogy a keddi kormányülésen vitatják meg, kihirdetik-e a válsághelyzetet.

Orbán Viktor Liechtenstein hercegét fogadta

Publikálás dátuma
2015.09.14. 21:01
Ő a herceg Fotó: Sean Gallup/Getty Images Szórakozás
Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este az Országházban fogadta II. János-Ádámot, Liechtenstein hercegét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

II. János-Ádám Az állam a harmadik évezredben című könyvét kedden mutatják be az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen. Ezt követően a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében szerzett érdemei elismeréseként Pro Cultura Hungarica emlékplakettet vesz át Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkártól - tette hozzá a sajtófőnök.