Előfizetés

Éneklő orosz katonák Magyarországon (videó)

Szenzációs előadás érkezik szeptemberben a Budapest Sportarénába és több vidéki nagyvárosba. Az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának énekkara, azaz a “Vörös Hadsereg Kórusa” és tánckara ad koncertet. A Kalinka, a Katyusa és a Partizán-dal mellett a legnagyobb mai slágereket is feldolgozzák:  Pharell Williams Happy-je, a Daft Punk Get Lucky-ja, Adele Skyfall-ja vagy a Queen We Will Rock You-ja a férfias katonák előadásában egyszerre lesz izgalmas, meglepő és szórakoztató.

Remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok előadásában a közismert orosz tradicionális népdalok mellett, a kimért és fegyelmezett katonai stílust megtörik a popslágerek laza ritmusai, kuriózumként csendülnek fel az orosz férfikar előadásában olyan dalok, mint a Happy vagy a Skyfall.

Az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttese, akinek az Alexandrov mellett kizárólagos joga használni a “Vörös Hadsereg Kórusa” nevet szeptember 17-én Veszprémben, 18-án Győrben, 19-én a Budapest Arénában, 20-án pedig Miskolcon lép fel.

Bemelegítésnek itt egy Pharell Williams feldolgozás!

"Shalom" - Az ASS újra eljátssza 20 éves lemezét

Publikálás dátuma
2015.09.16. 15:17
Forrás: Facebook/ Anima Sound System
Húsz évvel ezelőtt megjelent lemezét, a Shalomot játssza el az Anima Sound System szeptember 25-én pénteken az újbudai A38 hajón, a kulturális központ album­újrajátszó sorozata legújabb epizódjaként.

A hazai elektronikus tánczene alapzenekara, a Prieger Zsolt és Németh Gergely köré épülő Anima Sound System ezen az estén korabeli felállásában adja elő két évtizeddel ezelőtt készült, a dub­, a reggae­, az elektronika és a népzene elemeit ötvöző Shalom című stúdióalbumának anyagát - közölték a szervezők. Az esten az 1995-ben a zenekar saját kiadásában megjelent lemezen közreműködött számos meghatározó korábbi tag ott lesz, köztük Bognár Szilvia, Prieger Szabolcs és Németh Tamás.

Az Anima Sound System 1993-ban alakult Szombathelyen, és igényes popzenéjét mindig is társadalomkritikus attitűddel, a szabadságjogok melletti kiállással párosította. A csapat első kazettája 1994-ben jelent meg, a legutóbbi album, a Gravity and Grace tavaly év végén került piacra. Készítettek számos filmzenét, remixet, feldolgozták a magyar himnuszt, volt lemezük Amerikában, játszottak angliai klubkoncerteken, dolgoztak az Asian Dub Foundationnel, De-Phazz-zal vagy a Transglobal Undergrounddal.

A zenekar történetére az állandó változás és kísérletezés a jellemző, ám ebből valahogy mégis kirajzolódik egy egyenes ív. Voltak benne népzenei gyökerek, aztán előretört az elektronika, a pop, de markánsan jelen volt például a hiphop és a reggae is. Az Anima első lemezei, köztük a sorrendben második Shalom erős népzenei hatásokat mutattak. A 2014-es Gravity and Grace-en Csoóri Sándor Sündi, a Buda Folk Band tagja is közreműködik, ami egyfajta visszakacsintás a kezdetekre. Énekesnőjük volt Bognár Szilvia, napjaink egyik elismert népdalelőadója, később Németh Juci, 2008 óta pedig Prieger Zsolt lánya, Prieger Fanni.

A zenekar tagjai az A38-koncerten: Bognár Szilvia (ének), Prieger Zsolt (programozás), Prieger Szabolcs (billentyűs hangszerek, gitár), Németh Gergő (basszusgitár, billentyűs hangszerek), Németh Tamás (fúvósok), Rozmán Zoltán (dob).

Kósa az elhivatott schengeni határvédő

Publikálás dátuma
2015.09.16. 10:28
Kósa Lajos itt az Fidesz vezérszónokaként a parlamentben beszél a "tömeges bevándorlás" miatt "szükséges" törvénymódosításokról
Magyarország addig védi a schengeni határokat, amíg hivatalos úton nem jelzik neki, hogy erre nincs szükség - közölte Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke.

A kormánypárti politikus az állami propagandagépezetnek televíziónak nyilatkozva megismételte a már sokszor hallottakat: Magyarország az egyetlen ország, amelyik betartja a rá vonatkozó schengeni és a dublini egyezményeket.

A jól hangzó "az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke" tiszt birtokosa azonban ezt nem tartotta elegendőnek, így a tőle megszokott kulturált stílusban hozzátette: azok, akik még egy hónapja habzó szájjal bíráltak bennünket, most arról beszélnek, hogy Magyarország intézkedései helyesek.

A távirati iroda beszámolója arról nem informál, hogy Kósa Lajos mire alapozta ezt az állítását.