Röszke a rendőrség szemével - Videók, fotók!

Publikálás dátuma
2015.09.16. 20:57
Forrás: police.hu
Támadás a határ ellen - rendőrségi videókat és fotókat közölt honlapján az ORFK a röszkei határon történt "incidensekről". A képre kattintva galéria nyílik!

Szerző
Témák
Röszke ORFK

Szijjártó elmondta, mennyi időre zárják le a röszkei átkelőket

Harminc napra zárták le a röszkei határátkelőhelyeket - erősítette meg a köztévének Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pintér Sándor belügyminiszter döntését szerda délután.

Az M5-ös autópályán és a régi 5-ös úton lévő röszkei közúti határátkelő forgalmát kedd reggel 7 órától szünetelteti a rendőrség. Szijjártó Péter azt mondta: a döntésről a szomszédos országokat, valamint azokat az országokat is tájékoztatták, amelyek fuvarozási útvonalként tekintenek a magyar utakra, továbbá az Európai Bizottsággal is közölték a lezárást. 

A miniszter hangsúlyozta: a szerb területről a magyar rendőröket támadó erőszakos, agresszív bevándorlók nem békés menekültek, hanem "egy masszív, agresszív népvándorlási kihívással állunk szemben". Elképesztőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlók így lépnek fel a magyar rendfenntartók ellen.

Szerző
Frissítve: 2015.09.16. 20:53

DK: ne támadjanak nőket és gyerekeket a rendőrök!

 A Demokratikus Koalíció (DK) aránytalannak tartja az illegális bevándorlókkal szembeni rendőri fellépést Röszkénél.

Vadai Ágnes, az ellenzéki párt alelnöke szerdai közleményében azt követelte, hogy "egy tucatnyi valóban erőszakos menekült" miatt a rendőrök ne támadjanak könnygázzal ártatlan nőkre és gyermekekre. A politikus az eseményeket "embertelen kormányzati politika mára beérett gyümölcseként" jellemezte.

A DK alelnöke a helyzetet úgy értékelte: több ezer kilométert végiggyalogolt, háborúból elmenekült emberek és éhséggel küzdő, kimerült rendőrök állnak egymással szemben az elhibázott menekültpolitika miatt.

Szerző