Előfizetés

Sosem ér célba - Meghalt egy autós az 51-es úton

Publikálás dátuma
2015.09.18. 10:22
Illusztráció/Thinkstock
Vélhetően rosszul lett, s emiatt ütközött autójával szalagkorlátnak az a férfi, aki később életét vesztette péntek reggel az 51-es főúton Dunaharaszti térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. A helyszínelés befejeződött, így a forgalomkorlátozás is megszűnt az érintett útszakaszon - tette hozzá.

Csámpai Attila megyei katasztrófavédelmi szóvivő korábban azt mondta, hogy a Taksony környékén egy dróthálót szállító teherautónak, majd szalagkorlátnak ütköző autó vezetője egyedül ült a kocsiban. A középkorú férfi holttestét a szigetszentmiklósi tűzoltók emelték ki a roncsból. 

Fajtalankodásért 12 év fegyház

Publikálás dátuma
2015.09.18. 07:16
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy kiskunhalasi férfit, aki éveken át fajtalankodott a nevelt lányával. A táblabíróság folytatólagosan, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 éves vádlottat.

A férfi 2009-ben ismerkedett meg a későbbi sértett édesanyjával, akivel a következő évben házasságot is kötöttek. Előbb Kelebián, majd Kiskunhalason éltek nehéz anyagi körülmények között, együtt nevelték az asszony 2005-ben született kislányát. A vádlott 2010 tavaszától 2013 márciusáig legalább tíz alkalommal erőszakoskodott a gyerekkel, amikor kettesben maradtak.

Azt mondta neki, hogy szerelmeskedjen vele, majd a vonakodó sértettet az ágyra lökte, fajtalankodott vele, és megpróbált közösülni is a védekezni igyekvő kislánnyal. A gyerek 2012 márciusában az általa átéltekről beszámolt anyjának, aki a vádlott tagadása miatt nem hitt neki. A történtekre azt követően derült fény, hogy a kislány mindezt az iskolában két társának is elmesélte, és az egyikük szülője értesítette a hatóságokat. A vádlott mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Mégsem korrupt Gyergyószentmiklós polgármestere?

A Hargita megyei törvényszék csütörtöki alapfokú ítélete szerint visszatérhet hivatalába Mezei János, a székelyföldi Gyergyószentmiklós polgármestere, akinek az ellene folyó bűnvádi eljárás miatt tiltották meg nyolc hónappal ezelőtt hivatala gyakorlását.

A törvényszék honlapján közölt végzés megszünteti a hivatal gyakorlásának a tilalmát, valamint azt, hogy a polgármester felvegye a kapcsolatot a bírósági ügyben érintett személyekkel. A törvényszék azt is jóváhagyta, hogy Gyergyószentmiklós városa is osztozzon a polgármesterrel a felelősségben a hivatali visszaélés vádpontját illetően. A végzés nem jogerős, a felek 48 órán belül fellebbezhetnek ellene.

Mezei János ellen május végén emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a polgármestert hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolják. A vádhatóság szerint Mezei János azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi tulajdonos beleegyezése nélkül. A cégben a budapesti V. kerület ugyanis 51, a gyergyószentmiklósi önkormányzat pedig csak 49 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A DNA azt tekinti zsarolásnak, hogy a polgármester felszólította a Monturist Kft. ügyvezetőjét - aki a feljelentést tette ellene -, hogy mondjon le a tisztségéről. A vád szerint a polgármester akkor követte el a sikkasztásra való felbujtást, amikor az ügyészségi vizsgálat idején arra kérte a hivatal titkárnőjét, hogy hozza el neki az önkormányzati testület egyik ülésének a videofelvételét.

A Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megválasztott Mezei János 2008 óta polgármestere a 86 százalékban magyarok által lakott 17 700 lakosú Gyergyószentmiklósnak. A polgármester ellen január végén indult ügyészségi vizsgálat, melynek idejére felfüggesztették a tisztségéből. Az eljárás során egy időre házi őrizetet rendeltek el ellene, majd előzetes letartóztatásba is helyezték.