Előfizetés

Felvételek alapján keresik a röszkei zavargókat - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.09.18. 18:25

A rendőrség felvételt közölt azokról a feltételezett terroristákról, akiket Röszkén azonosítottak szerdán. A férfiakat a menekültek tömegében szúrták ki, miközben az egyre dühösebb migránsok áttörték a kaput a magyar-szerb határnál. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke sajtótájékoztatón bejelentette:  aki a határt megtámadja, terrorcselekményt követ el. A fő képre kattintva galéria nylílik!

A police.hu-n három nyelven, magyarul, németül és angolul is közölték a felhívást, amiben azt kérik, hogy aki tud valamit a képen látható személyekről, jelentkezzen.

Menczer a Röszkén történt zavargással összefüggésben azt mondta: "felfegyverkezésről, veszélyekről, terrorizmusról kell beszélni". Bejelentette: a rendőrség mellett a KKM is feltette honlapjára a fényképeket, amelyeken azok az emberek láthatók, akiket határkerítés szerdai lebontásával és a rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben keresnek.

A sajtófőnök úgy fogalmazott: egy szervezett támadásról volt szó a Röszkei határon, amely terrortámadásnak minősül. A rendőrség honlapján közzétett férfiak irányították az eseményeket – mondta a Menczer, majd feltette a kérdést: ha valóban a szír háború elől menekülő menedékkérőkről van szó, akkor miért van náluk hangosbeszélő?

Korábban írtuk: A köztévé értesülése szerint terrorcselekménnyel gyanúsítják a magyar hatóságok azt a férfit, aki szerda délután arra biztatta a határ szerb oldalán a migránsokat, hogy törjék át a kerítést. Az információt a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A műsorban utaltak arra, hogy a férfi cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Az M1 szerint a férfit őrizetbe vették.

Mi történt? Kiesett egy beteg az egri kórház ablakán

Egy, a Markhot Ferenc Kórházban fekvő beteg értesítette telefonon a heol.hu-t arról, hogy valaki „kiugrott” a belgyógyászat ablakából.

Az egészségügyi intézmény a megkeresésre az alábbi tájékoztatást adta: „A Markhot Ferenc Kórház I. Belgyógyászati osztálya első emeleti kórtermének ablakából eddig tisztázatlan körülmények között kiesett egy beteg.

A kórház belső vizsgálatot indított az ügyben, bejelentést tett a rendőrségen és értesítette a hozzátartozókat. A beteg az esés következtében súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, ellátása folyamatban van.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

Meghalt egy munkás - Vádat emeltek a cégvezető ellen

Vádat emelt az ügyészség egy bajai cégvezető ellen, aki felelős egy munkavállalóját ért halálos munkahelyi balesetért - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

A cég végezte a szennyvízcsatorna-hálózat építését Bácsalmáson. A munkálatok során a vádlott az idén március 11-én az általa kiásott munkagödör körül nem alakított ki olyan padkát, ami megakadályozta volna a föld visszaomlását. Később a gödörben dolgozó munkavállalóra ráomlott a kiásott föld, ennek következtében a munkás megfulladt.  A kivitelezést végző cég vezetőjeként a vádlott irányította a munkálatokat, emellett a munkaárok gépi kiásását is ő végezte. A munkavédelmi előírások betartásáért a vádlott volt felelős - olvasható a közleményben.

A vizsgálat megállapította, hogy a munkálatokat irányító és részben személyesen végző cégvezető nem alakította ki a biztonságos munkavégzés feltételeit. A Bajai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, amely a törvény szerint 1 évtől 5 évig terjedő fogházbüntetéssel büntethető. 

A büntetlen előéletű cégvezető bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.