Előfizetés

"Orbán egy g*ci?" - Indul a Hír Tv-s interjú Veiszerrel (videó)

Publikálás dátuma
2015.09.21. 13:47
Forrás: Veiszer Alinda/Facebook
Hétfő este debütál a Hír Tv-n az Alinda című beszélgetős műsor, amelynek vendége Tereskova lesz. A képzőművész-előadó alaposan meglepődik a nyitókérdésen, a jelenetről egy felvételt is talált a hvg.hu.

Veiszer Alinda korábban úgy fogalmazott a hvg.hu-nak, tisztában van vele, hogy „egyáltalán nem mindegy az a kontextus, ahol, és amiben a műsorodat készíted”. Szerinte azonban a HírTV kontextusa sokat változott az utóbbi fél évben, mára a híradói abszolút vállalható, objektív hangvételt ütnek meg.

Első adásának vendége, az extrém popelőadásairól is ismert Tereskova legutóbb azzal került a hírekbe, hogy pop-art stílusban 57-szer festette le Orbán Viktort. (A portrékat darabonként 57 ezer forintért árulta, és jó sokat el is adott belőlük.) A képekből készült tárlatot egyébként Lévai Anikó is megtekintette, és elégedett jó benyomássokkal távozott onnan. Tereskova a lapnak úgy fogalmazott, alkotását nem politikai állásfoglalásnak szánja, mert szerinte az ma Magyarországon egzisztenciálisan és morálisan is veszélyes. Mindössze szerette volna bemutatni, „mi a helyzet Orbán Viktorral, Magyarországgal és az ágyneműmintákkal”.

A műsor beharangozója szerint nem egy szokványos beszélgetésre számíthatunk.

Újabb menekülthullám Zákányban

Migránsok újabb, több mint ezerfős csoportja érkezett a gyékényesi határátkelőn át a Somogy megyei Zákányba, a határhoz vonattal hozták őket - közölte a köztévé tudósítója a hétfő délelőtti műsorfolyamban.

Beszámolt arról, hogy a migránsok egy újabb csoportja délután várható Zákányba. Arról egyelőre nincs információ, hogy a délelőtt érkezőkkel a vonat mikor indult tovább valamelyik gyűjtőpont felé. Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP), Zákány polgármestere a helyszínről telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a migránsokat a horvát határtól kisebb csoportokban, gyalogosan kísérik rendőrök a vasútállomásra, ahol ugyancsak rendőrök sorfala mellett azonnal felszállítják őket a rájuk várakozó, legalább 14-16 vasúti kocsiból álló szerelvényre. 

A migránsok többsége fiatal felnőtt férfi, de sok kisgyermek is van a határról mintegy százfős csoportokban érkezők között - mondta a polgármester. A gyerekek közül többen köhögnek, lázasak, őket a mentőszolgálat munkatársai látják el. A segélyszervezetek önkénteseitől élelmet, vizet, gyógyszert kapnak a hozzájuk fordulók, az önkormányzat pedig a migránsok fogadásában és a gyűjtőpontokra induló vonatokra való felszállásban közreműködő rendőrök munkáját igyekszik segíteni, egyebek mellett azzal, hogy ivóvízzel, kávéval kínálják őket.

Jankó Szabolcs hangsúlyozta: a faluban nyugalom van, az állomáshoz közeli iskolában és az óvodában is a megszokott rend szerint folyik a munka. A szülőket és a pedagógusokat folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről, a gyerekek biztonságban vannak. A polgármester kitért arra is, hogy fokozottan ügyelnek az állomás, illetve a sínek melletti terület tisztaságára. A környéket közmunkások tartják rendben, akik a migránsok után maradó szemetet elkülönítve, a közegészségügyi szabályokat figyelembe véve gyűjtik össze.

Lásd még: Ezrek özönlöttek éjszaka - Lezárták a legfontosabb átkelőt (fotók)

Ezermilliárdot szánnak a gyorsutakra

Ezermilliárd forintot szán a kormány közlekedésfejlesztésre 2020-ig - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Győr határában, a várost keletről elkerülő út első, 4,4 kilométer hosszú szakaszának átadó ünnepségén.

Szijjártó Péter kifejtette: a közlekedésfejlesztésen belül 2020-ig 515 kilométernyi gyorsforgalmi út épülhet, közútfejlesztésre pedig 460 milliárd forintot fordíthatnak. Felidézte a kormány célját, hogy 2018-ra minden autópálya elérje az országhatárt, és a  közlekedésfejlesztés egyik legsarkalatosabb pontjának nevezte, hogy a beruházásokért a világban zajló "öldöklő" versenyben Magyarország eredményes maradjon.