Halálfurgon - Tíz iraki áldozatot azonosítottak

Tíz iraki áldozatot, köztük egy nőt és kilenc férfit azonosítottak eddig abból a 71-ből, akik az ausztriai A4-es autópályán hagyott járműben haltak meg augusztus végén - közölte szerdán a burgenlandi rendőrség.

A hatóság tájékoztatása szerint az azonosított tíz áldozat közül mindegyik ötven év alatti volt. A hozzátartozókat már értesítették, négy áldozat földi maradványait már hazaszállították.

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai közül 59 férfi, nyolc nő, négy pedig gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak.

Az azonosítás során a hűtőkocsiban talált mobiltelefonok adatai, utazási dokumentumok, hátizsákok és táskák segítették a hatóságok munkáját. A hozzátartozók közül többen DNS-mintavételnek vetették alá magukat saját országukban, néhányan pedig Ausztriába utaztak, hogy közvetlenül felvegyék a kapcsolatot a nyomozókkal.

Az áldozatok hazaszállításáról a hozzátartozók gondoskodtak - erősítette meg kedden Gerald Pangl tartományi rendőrségi szóvivő. Elmondta, hogy Szíriával, Irakkal és Afganisztánnal jól együtt tudtak működni a DNS-mintavételnél.

A rendőrség számításai szerint az összes menekült azonosítása még hetekig vagy akár hónapokig is eltarthat. A hozzátartozók továbbra is jelentkezhetnek a tartomány által létrehozott forródróton és a rendőrség elérhetőségein.

Szerző

Szörnyethalt a felborult autó sofőrje Zalahalápnál

Meghalt egy személyautó vezetője, aki járművével az útpadkának ütközött és felborult Zalahaláp közelében szerdán - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Frankó Marianna közlése szerint a baleset Zalahaláp és Nyirád között, eddig tisztázatlan körülmények között történt. A helyszínre érkező mentősök nem tudták megmenteni az autó sofőrjének az életét, aki egyedül utazott a gépjárműben. 

Szerző

Lövés a VII. kerületben - Őket keresi a rendőrség (fotók)

Publikálás dátuma
2015.09.23. 14:16
Máté János. Forrás: police.hu
Elfogtak a Terrorelhárítási Központ és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói egy-egy férfit, akik a gyanú szerint részt vettek vasárnapra virradóra a fővárosi Kertész utcában, egy szórakozóhely előtt kialakult összetűzésben, amelynek során egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült - közölte a rendőrség a honlapján szerdán.

Az erzsébetvárosi garázdaság résztvevői közül a 31 éves szigetbecsei J. Lászlót és a 42 éves fóti F. Gyulát fogták el, két társuk, a 44 éves szigetbecsei Balogh József és a 35 éves budapesti Máté János ellen elfogatóparancsot adtak ki. 

Balogh József. Forrás: police.hu

Balogh József. Forrás: police.hu

Máté János. Forrás: police.hu

Máté János. Forrás: police.hu

A rendőrség közlése szerint vasárnap nem sokkal éjfél után a szórakozóhely előterében szóváltás alakult ki, majd az akkor még ismeretlen elkövetők bántalmazták a biztonsági személyzetet, a történtek során négyen megsérültek. Az egyik támadónál egy gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver is volt, amelyből több lövést adott le.

A kedden elfogott J. Lászlót és F. Gyulát őrizetbe vették, előbbit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettével, míg F. Gyulát csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A rendőrség mindkettőjük esetében azt javasolja az ügyészségnek, hogy indítványozza az előzetes letartóztatásukat.

Szerző