Előfizetés

Liberálisok: a Széll Kálmán tér felújítása az új Várkert Bazár

Publikálás dátuma
2015.09.26. 15:10
Forrás. BKK/Facebook
A Magyar Liberális Párt szerint a Széll Kálmán tér felújítása olyan lesz, mint a Várkert Bazáré: átadják, majd felbontják. A tér felújítása csúszik, de a főváros nem beszél a következményekről.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke elmondta:  olyan információk láttak napvilágot, hogy a főváros jóváhagyta a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó szerződés módosítását, tehát annak határideje jövő februárról jövő májusra tolódik ki. Hozzátette: a pártnak a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) származó információi szerint még tovább, júniusig tart majd a felújítás, a felszíni munkák miatt.

Azt mondta: bár a BKK vezetése elismerte a csúszást, a főváros vezetésétől nem hallottak arról, hogy milyen forrásmegvonásokkal jár ez, hogy alakul az európai uniós támogatás elszámolása, és arról sem, hogy az esetlegesen kieső pénzeket hogyan akarja pótolni a főváros vagy az állam. Szabadai Viktor szerint bár a Széll Kálmán téren biztonságos közlekedést ígértek a felújítás előtt, gyakorlatilag folyamatosan építési területen kell átmenniük a gyalogosoknak, de nem csak ott nehezítik meg a közlekedést átépítések, az egész budai oldal egy komplett útlezárás - fogalmazott.

Ezzel kapcsolatban hozzátette: 2010-ben a második Fidesz-kormány döntött a tér felújításáról, de a többi között a főpolgármester és a kormány, valamint Tarlós István és Vitézy Dávid korábbi BKK-vezérigazgató közötti konfliktusok miatt lényegében négy és fél évig állt egy helyben a projekt, amelyre eredetileg két évet szántak, és a januári kezdéskor láthatóan rövid, egy éves határidőt állapítottak meg. Nyul Zoltán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) stratégiai és innovációs igazgatója múlt szombaton Budapesten jelentette be, hogy karácsonyig, december 23-ára elkészül a budai fonódó villamoshálózat, jövő májusra pedig a fővárosi Széll Kálmán tér is teljes körűen megújul.

Csak egy szál virágot - A Bazilikában búcsúztak el Harangozó Teritől

Publikálás dátuma
2015.09.26. 14:46
Harangozó Teri énekesnő búcsúztatása a Szent István-bazilikában 2015. szeptember 26-án. Harangozó Teri életének 72. évében, szep
Szakadó esőben vettek végső búcsút barátok, rajongók a szeptember 8-án elhunyt Harangozó Teritől - írja az nlcafé.hu. Az énekesnő nyár végén került kórházba, 72 éves korában érte a halál.  Barátainak még a betegágyról üzent, hogy ha operációja után jobban lesz, azonnal SMS-t ír, de erre már sosem került sor.

Harangozó Terit délután szülőfalujában, Bátyán helyezik majd örök nyugalomra.

Illusztráció/Thinstock

Ismerői szerint az énekesnő imádta a virágokat, születésnapjára is jobban szerette, ha azt kapott, nem valami ajándékot. Akármilyen rendezvényre ment, mindig kérte, hogy virág legyen az asztalán.

Harangozó Teri utolsó kívánsága szerint, végső nyughelye Budapesttől 122 kilométerre, a szülőfalujában, Bátyán, a szülei sírjánál lesz, ezért az emlékezés szervezői azt kérték, hogy a Szent István bazilikában zajló búcsúztatásra senki ne vigyen koszorút, inkább egy szál virágot. A Blikk információi szerint Aradszky László, Poór Péter és Koós János is beszédet mondott.  Jelen volt a 100 Tagú Cigányzenekar szólistája Münchenből és id. Malek Miklós is. Koós János a búcsúztatón elmondta, nehezen állt kötélnek, hogy beszédet mondjon a Bazilikában, hiszen Harangozó Teri számára tovább él.

Mentőállomások épülnek EU-s támogatással

Két mentőállomás épült és három újult meg Magyarországon a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, uniós támogatással - közölte az Országos Mentőszolgálat szombaton.

A közlemény szerint új mentőállomást avattak a Somogy megyei Böhönyén és a Baranya megyei Pécsváradon, a Baranya megyei Siklóson és Sellyén, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen pedig korszerűsített állomást adtak át. A mentőszolgálat emlékeztetett, hogy a mentésfejlesztési projekt keretében összesen 22 új mentőállomás épül és 60-at újítanak fel Magyarországon.