Előfizetés

Deutsch exe lett az MPB főtitkára

Deutsch Tamás harmadik gyerekének anyja lett a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára. A tavaszi botrányok után a testület júliusban írt ki pályázatot a főtitkári és a sportigazgató munkakör betöltésére.

A befutó Urr Anita lett, aki az előző elnök, az azóta sikkasztással vádolt Gömöri Zsolt irodavezetője volt, és aki még Deutsch – aki ma is az MPB alelnöke – sportminisztersége idején a politikus irodavezetője volt: eközben gyereket szült a miniszternek.

Kitiltották a szerb szurkolókat a EB-meccsről

Nem vehetnek részt szerbiai szurkolók az albán-szerb Európa-bajnoki selejtezőn jövő csütörtökön - jelentette be Ilir Shulku, az albán labdarúgó-szövetség főtitkára csütörtökön a Szabad Európa Rádió balkáni irodájának beszámolója szerint.

A hatóságok korábban a legmagasabb kockázatúvá nyilvánították az Elbasanban sorra kerülő meccset a tavalyi belgrádi találkozón történtek miatt, és bejelentették, hogy az újabb botrány elkerülése érdekében azokat a szurkolókat, akik a legkisebb incidenst is elkövetik, azonnal eltávolítják a stadionból, és az Elbasan Aréna környékét öt mesterlövész és egy helikopter is figyeli majd.

Ilir Shulku elmondta, hogy mindössze 70, Szerbiából érkező egyetemista vehet részt a mérkőzésen, amiről korábban kötött megállapodást Belgrád és Tirana. Közölte azt is, hogy a belépőjegyek iránt óriási volt az érdeklődés, akár 100 ezer jegyet is eladhattak volna, ám az Elbasan Aréna lelátóin csak 12 800 szurkoló számára van hely.

A szerb sajtó nem hivatalos értesülései szerint Aleksandar Vucic szerb és Edi Rama albán kormányfő is ellátogat a mérkőzésre. 2014. október 14-én Belgrádban a szerb-albán selejtező a mérkőzés a 41. percben félbeszakadt, miután valaki egy quadrokopterrel (négyrotoros távirányítható helikopterrel) Nagy-Albániát ábrázoló zászlót irányított a pálya fölé, ami miatt verekedés tört ki a játékosok között, és a szurkolók is csatlakoztak hozzájuk. A nézők megdobálták az albán labdarúgókat, akik az öltözőbe menekültek, és nem akarták folytatni a meccset. Egyórás szünet után a bíró a mérkőzést végleg lefújta. A Nagy-Albánia eszméje azért sérti a szerbeket, mert az Albániában, Koszovóban, Macedóniában és Görögországban élő albánok egy államban való egyesítését jelenti. A szerbek azonban nem ismerik el a többségében albánok lakta Koszovó függetlenségét sem, mert az szerintük Szerbia tartománya.

Nikolics lett a hónap legjobb focistája

Publikálás dátuma
2015.10.01. 19:14
FOTÓ: Sakis Mitrolidis/EuroFootball/Getty Images
A varsói Legia csatárát, a magyar válogatott Nikolics Nemanját választották szeptember legjobb labdarúgójának Lengyelországban.

A lengyel liga honlapja, az ekstraklasa.org emlékeztetett rá, hogy a góllövőlistát tíz forduló után tíz találattal vezető Nikolicsot már augusztusban is a mezőny legjobbjának választották a szurkolók és a csapatkapitányok részvételével rendezett hagyományos szavazáson.

A jövő heti, Feröer-szigetek és Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe is meghívott csatár az elmúlt hónapban három bajnoki meccsen összesen 271 percet töltött a pályán, lövései öt alkalommal találták el a kaput, ezekből három végződött góllal. Legutóbb múlt vasárnap, az újonc Termalica ellen volt eredményes, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. Emellett Nikolics a Lengyel Kupa nyolcaddöntőjében, a Lechia Gdansk ellen is gólt szerzett.