Előfizetés

Tüntetés a földrablás ellen

Országos összefogás bontakozik ki az állami földek eladása ellen. Így véli az Élőlánc Magyarországért, ezért csatlakozik az LMP által meghirdetett demonstrációhoz.

Fejér megyében Kishantosnál lesz félpályás útlezárás, mert Kishantos örökre elveszti az esélyt a mintagazdaság visszaállítására, ha eladják a földeket - hívja föl a figyelmet az Élőlánc.

Október 5-én, hétfőn 13.00 órától 16.00 óráig mindenkit várnak oda traktorral, autóval, aki egyetért a tiltakozókkal. Este 6 órakor Budapesten, a Kossuth téren lesz a központi demonstráció

Lázár védi az emberét

Publikálás dátuma
2015.10.02. 12:11
FOTÓ: Molnár Ádám
A Miniszterelnökség egyik vezető munkatársával kapcsolatban tárt fel bizonyítható összeférhetetlenséget az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) – értesült brüsszeli forrásból a Népszabadság. Az OLAF a megállapításait már közölte a tárcával. Lázár János szerint a hivatal téved.

A Népszabadság brüsszeli forrásokból úgy értesült: az Európai Unió csalás elleni hivatala arról tájékoztatta az illetékes magyar szervezeteket, hogy több projekt esetében összeférhetetlenséget állapított meg. A szálak a Pro Vital Zrt.-hez és a Homolya Ügyvédi Irodához vezetnek, melyek korábban Homolya Róberthez voltak köthetők. Ő a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese volt, jelenleg pedig miniszteri biztosként a közbeszerzési rendszer kialakításának koordinálását végzi a Miniszterelnökségen.

Homolyát Lázár János közvetlen munkatársai között tartják számon. Amikor a fejlesztési ügynökségnél, tehát a kormányzatban kezdett dolgozni, egyszemélyes ügyvédi irodájának tevékenységét felfüggesztette, az említett cégekből pedig kiszállt. Igaz, volt olyan vállalkozása, amelyben kilépését követően offshore cég lett a tulajdonos.

A teljes cikket itt olvashatja!

Kinevezte az államfő Simicskó utódját

Publikálás dátuma
2015.10.02. 12:03
MTI FOTÓ: Bruzák Noémi
Áder János köztársasági elnök pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárává nevezte ki Sávolt-Szabó Tündét.

Az olimpiai ezüstérmes úszó férjével és két kisgyermekével vett részt az ünnepségen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szeptember 11-én jelezte, hogy Balog Zoltán miniszter a 41 éves sportjogászt kérte fel sportért felelős államtitkárnak, aki a felkérést elfogadta. Sávolt-Szabó Tünde a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól veszi át.

Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián 100 méteres hátúszásban ezüstérmet szerzett, 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt.
A sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszó szakedzői képesítéssel is rendelkező sportállamtitkár 2011-től 2015-ig a Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként dolgozott, 2012-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett.