Újra jár a Libegő

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a köd miatt átmenetileg leállították a Libegőt. A köd eloszlott, a BKK Facebook-oldalán nem sokkal fél 3 előtt közölte, hogy a Libegő ismét üzemel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a tartós, sűrű köd miatt keddre csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki. Az OMSZ tájékoztatása szerint az éjjel képződött köd kedden a délutáni órákra ritkul, illetve megszűnik.

Szerző
Témák
libegő

Orbán is gyászolja a volt államfőt

Tisztelettel őrizzük emlékezetünkben Göncz Árpád volt államfőt, aki aktív és fontos politikai szereplője volt azoknak az éveknek, melyekben Magyarország a diktatúrából a demokráciába való átmenet útjára lépett - írta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége nevében Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök.

A részvétnyilvánításban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége együttérzését fejezi ki a kedden elhunyt Göncz Árpád családjának. Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke életének 94. évében családja körében hunyt el. Göncz Árpádot 25 éve, 1990. augusztus 3-án választotta az Országgyűlés köztársasági elnökké, ezzel ő lett a rendszerváltozás utáni Magyarország első államfője.

Szerző
Témák
Göncz Árpád

Quaestor - Csak "jó erkölcsbe" ütköző ügyleteknél perel a felszámoló

Publikálás dátuma
2015.10.06. 16:44
Fotó: NÉPSZAVA
Csak a kétes ügyletek miatt indít pert a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a további, többségben lévő esetekben a korábbi közleményben jelzettek szerint eláll kereseteitől - közölte a PSFN az MTI-vel kedden, miután lezárta a cégcsoport kereskedési forgalmának ellenőrzését.

A felszámoló vizsgálata megállapította: a Quaestor-csoport tulajdonosi köre, egyes alkalmazottai és a hozzájuk kapcsolódó ügyfélkör oly módon menekítette ki a pénzét, hogy Quaestor-kötvényeit az engedély felfüggesztését közvetlenül megelőzően eladta. Ezeket a kétes ügyleteket a Quaestor felszámolója perben támadja. Hozzátették, hogy ezen ügyletek kivételével nem voltak a Quaestor-kötvényeket érintő kirívó ügyletkötések, illetve ebből származó kifizetések.

Megtámadott ügyletkötésnek minősül a közlemény szerint, amikor az ügylet Quaestor-kötvény visszavásárlására irányult, a csoport tulajdonosi köre, alkalmazottai és a hozzájuk kapcsolódó ügyfélkör által érintett, és a Quaestor tevékenységi engedélyének felfüggesztését közvetlenül megelőzően jött létre.


A vizsgálat megállapította azt is, hogy a nem Quaestor-kötvénnyel érintett - állampapír, tőzsdére bevezetett részvények - ügyletek esetében sem álltak fenn azok a szigorú jogszabályi feltételek, amelyek alapján az igényérvényesítés lehetséges. Ezekben az esetekben hitelezői érdekek nem sérültek, maradéktalan kiadásukra figyelemmel hitelezői igény nem keletkezik a felszámolási eljárásban - írták.

A Quaestor felszámolója a több tízezer károsult érdekében érvényesíti igényét a Quaestor-kötvények visszavásárlását érintő visszakövetelési perekben. A felszámoló szerint a perekben kellő bizonyíték áll rendelkezésére a megalapozott keresetindításhoz.

Korábban írtuk: Nem csak a 80 éves néni ússza meg - Eláll a perektől a felszámoló 

Korábban ellenzéki politikusok is felvetették, hogy a Quaestor felszámolója sem a külügyminisztérium, sem annak kereskedőháza ellen nem indított eddig pert, pedig ezek éppen a botrány napjaiban vettek ki 3,8 milliárd forintot. 

A Demokratikus Koalíció azt követelte, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a minisztereknek, államtitkároknak, országgyűlési képviselőknek és polgármestereknek a listáját, akiknek saját számlájuk volt a Quaestornál. Varju László az ellenzéki párt alelnöke bejelentette: a párt törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ezeket az adatok nyilvánosságra lehessen hozni.

Szerző