Szörnyű kínok közt fulladt a tengerbe egy 20 éves lány

Publikálás dátuma
2015.10.07 22:25
Illusztráció: Thinkstock
Fotó: /
Saskia T. a barátjával nyaralt a népszerű üdülőhelyen, Koh Samui szigetén Thaiföldön, amikor szörnyű baleset történt: egy kockamedúza csípte meg a lányt, akit annyira megbénított az állat támadása, hogy belefulladt a vízbe - számol be a rémisztő esetről a Blikk.

Szinte alig lehet észrevenni a kockamedúzát, azonban csápjai akár a három méteres hosszúságot is elérhetik, vagyis ha valaki meglátja a tengerben, szinte már lehetetlen elmenekülnie előle.

A medúza mérge olyan fájdalmat okoz, hogy szinte megbénítja az áldozatot, aki így képtelen úszni, és egyszerűen megfullad a vízben. Az alig húszéves lánynak a karját, a lábát, a hasát és a lábát csípte meg a medúza, így esélye sem volt az életben maradásra. A barátjának csak a karjához ért hozzá a veszélyes állat, így neki az állapotát sikerült stabilizálni, de még jó ideig a kórházban kell maradnia.

A kockamedúzák korábban nem jelentettek nagy fenyegetést a tengerben úszkáló emberekre, a globális felmelegedés azonban hozzájárult az elszaporodásukhoz, így már nem csak akkor és nem csak ott bukkannak fel, ahol és amikor számítani lehetne rájuk - írja a lap.

Szerző
2015.10.07 22:25

Amint kiengedték Putyin ellenfelét, azonnal újra őrizetbe vették

Publikálás dátuma
2018.09.24 16:05

Fotó: AFP/ Vasily MAXIMOV
A rendőrök ott vártak rá a büntetés-végrehajtó intézet kapujában.
Azonnal újra őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, amint hétfőn kiengedték egy moszkvai fogdából - írja az Euronews. Itt 30 napos "adminisztratív letartóztatását" töltötte - melyhez fűződően, egy kihallgatás közben valahogy eltört a politikus egy ujja -, amiért megszegte nyilvános politikai megmozdulások megszervezésére vonatkozó előírásokat.
Navalnij sajtósa azt írta twitterüzenetben: az ellenzéki aktivistát egy rendőrállomásra szállították, és valószínűleg megbírságolják, vagy 20 napra ismét fogdába zárják.
Navalnij egyik politikai szövetségese, Leonyid Volkov szerint a politikust most a korábbihoz hasonló címen vették ismét őrizetbe, de ezúttal egy szeptember 9-i megmozdulás miatt, amelyet a nyugdíjkorhatár emelése ellen szerveztek.
A nyugdíj-téma Oroszországban pártszimpátiától függetlenül sokakat felháborít, a lakosság 80 százaléka ellenzi. Vlagyimir Putyin 2005-ben ugyan még azt mondta, hogy sosem folyamodna a korhatár emeléséhez, ám újabban a születéskor várható életkor szintjére viszi azt fel.
2018.09.24 16:05

Berlusconi ismét megmentené Itáliát

Publikálás dátuma
2018.09.24 15:58

Fotó: AFP/
Összefogásra és harcra szólította Silvio Berlusconi az olasz jobbközép híveit, és mindazokat, "akik hisznek a munka, a tanulás és társadalmi felelősségvállalás erejében, eszméjében". A most szombaton 82. életévét töltő, gyakran "Lovagként" emlegetett politikus a Hajrá, Olaszország nevű párt Fiuggiban tartott rendezvényén jelentette be, hogy indulni kíván a jövő májusi európai parlamenti választásokon. Arról beszélt, hogy akárcsak 25 évvel ezelőtt, amikor „megmentette Olaszországot a kommunistáktól”, ezúttal is országmentési céllal száll harcba, hiszen „Itália most még nagyobb fenyegetéssel néz szembe, a tudatlanság, az inkompetencia és a társadalmi gyűlöletkeltés veszélyével”.    Berlusconi nagyon keményen bírálta volt koalíciós társát, Matteo Salvini belügyminisztert és az általa vezetett Ligát, valamint a koalíció nagyobbik pártját, az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) is. Giuseppe Conte miniszterelnök a hétfői kormányülés előtt újságírói kérdésre válaszolva azt üzente Berlusconinak: nincs miért aggódnia, "Itália jó kezekben van". Szerinte itt az ideje, hogy Berlusconi, aki évtizedekig vezette az országot, most már hagyjon másokat is dolgozni.  
Szerző
2018.09.24 15:58