Gyerekhalál - Rablósat játszottak, a papa fegyvere töltve volt

Publikálás dátuma
2015.10.19. 13:59
Illusztráció/Thinkstock
A két gyerek "rablósat" játszott szombaton este, amikor egyikük elővette a hűtőszekrény tetején egy pizsamanadrágba elrejtett pisztolyt, és véletlenül rálőtt vele testvérére. A hároméves fiút kórházba szállítottak, de életét nem tudták megmenteni - írja a Vs.hu

A rendőrség őrizetbe vette a fiúk apját, a 25 éves férfit gyermekek veszélyeztetésével gyanúsítják, 75 ezer dolláros óvadékot szabtak ki rá. A hatóságok szerint a férfi illegálisan szerezte a fegyvert, és azt, illetve annak rejtekhelyét megmutatta a nagyobbik fiúnak is. A férfi állítólag azért érezte szükségét a fegyver beszerzésének, mert korábban egy bűnbanda tagja volt, és terhelő vallomást tett egy másik bandatagra egy gyilkossági ügyben.

Chicagóban történik a legtöbb gyilkosság az Egyesült Államok nagyvárosai közül: idén október elejéig 370, a tavalyi év azonos időszakában 306 embert öltek meg a városban. A lövöldözések száma szintén magas és növekszik, idén 1870 incidens történt eddig. A chicagói rendőrség szerint az illegális fegyvertartás okolható az erőszakért, és Garry McCarthy rendőrfőnök azt hangoztatja, hogy minden más városnál több - idén 5500 - törvénytelen lőfegyvert foglaltak le a hatóságok. A városi képviselő-testület egyes tagjai ugyanakkor McCarthy lemondását sürgetik, amiért nem sikerült gátat szabnia az erőszakhullámnak.

forrás: vs.hu

Szerző

Drogdiszkóra bukkant a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2015.10.19. 11:13
Illusztráció/Thinkstock
A fiatalokat az egyik közösségi portálon toborozták. A rendőrökhöz is eljutott az információ, ezért az éjszaka folyamán több mint száz hódmezővásárhelyi és Csongrád megye más kapitányságairól érkező járőr szakította félbe a mulatozást. Az egyenruhások a szórakozóhely csaknem valamennyi helyiségében kábítószert találtak - írja a police.hu.

A rendőrök tetten értek egy 18 éves felgyői fiatalembert, aki a marihuánát tartalmazó paketteket árulta. Tőle több tízezer forintot foglaltak le a rendőrök, ellene kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatását követően a hódmezővásárhelyi nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Büntetőeljárás indult az ingatlan tulajdonosa ellen is. A 61 éves Sz. Csabát azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy kábítószert fogyasztó fiatalok rendelkezésére bocsátotta a tulajdonában lévő ingatlant. A rendőrök 34 embert állítottak elő a rendezvényről az éjszaka folyamán. Többségük ruházatából kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. Ellenük kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közreműködését is kérte. A pénzügyőrök számos szabálytalanság miatt kezdeményeztek eljárást.

Szerző

Baleset az M7-esen, két sérülttel

Publikálás dátuma
2015.10.19. 10:03
Illusztráció/Thinkstock
Hajnalban az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Sávoly térségében történt a baleset. Az elsődleges információk alapján - eddig tisztázatlan körülmények között - egy kisbusz és egy kamion ütközött össze, amelynek következtében a kisbusz átszakította a szalagkorlátot, majd fejtetőre borulva a vízelvezető árokban állt meg.

A balesetben ketten megsérültek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére 5 órától félpályás útlezárás volt érvényben, amelyet 7 óra 33 perckor feloldottak. 

Szerző