Előfizetés

Elhagyta az erő a Cinema City-t

Publikálás dátuma
2015.10.19. 18:53

Nem bírták a hazai Star Wars rajongók ostromát a hazai Cinema City mozihálózat szerverei. A Csillagok Háborúja: Az ébredő erő című filmre ugyan hétfő reggel 9 óra óta elővételben lehet jegyet vásárolni, de a rendszer csupán rövid ideig bírta a nagyfokú terhelést. S ugyan volt, akinek sikerült online jegyet vásárolnia, ők sem jártak feltétlenül jól. Az elővételről ugyanis semmilyen visszajelzést nem kaptak, bár az összeget leemelte számlájukról a mozi. Miután a rendszer nem észlelte az eladást, így vélhetően egyetlen hely többször is eladásra került.

Később a szerverek végleg lehaltak, a rajongók pedig magyarázat nélkül maradtak. Többen tanácstalanságuknak hangot is adtak Facebookon. Volt, aki azt remélte, hogy egy csoda folytán visszakapja a pénzét, s volt aki közölte, hogy online felületen soha többé nem vesz jegyet.

A mozihálózat a probléma beállta után elismerte hibáját. "Készültünk az extra terhelésre, ennek ellenére nehezen tudjuk kezelni a helyzetet. Folyamatosan dolgozunk a szolgáltatóval plusz kiszolgáló kapacitás kialakításán, s minden moziban - ahogy telnek a termek - újabb vetítéseket szervezünk a premier napjától kezdve" - írta közleményében a Cinema City. 

 Megpróbáltunk utána járni, hogy mi történik azokkal, akiknek helyére két vagy annál is több jegyet adtak el. Választ sajnos nem kaptunk - vélhetően a rajongók többségében is felmerült ez a kérdés, így a mozi telefonos hálózatát is megrohamozták, az elérhetetlenné vált. Megpróbáltuk elérni Buda Andreát, a mozihálózat PR-igazgatóját is. Választ innen sem kaptunk, az igazgatónő mobilját ugyanis kikapcsolta. 

Így csak annyi bizonyos - s erre a Cinema City is figyelmeztet -, hogy aki szeretné a premier időpontjában, vagy legalább annak környékén megnézni a filmet, annak érdemes a mozik jegypénztárainál személyesen jegyet váltani. Az óriási érdeklődéssel várt filmet december 17-én éjfél után egy perccel mutatják be.