Előfizetés

A Manorhoz vezet a DTM-bajnok útja?

A német túraautó-bajnokság (DTM) pontversenyének élén végzett múlt szombaton Pascal Wehrlein, akit már most több Forma-1-es csapattal összeboronáltak. A Mercedes 21 éves német tehetsége minden idők legfiatalabb DTM-világbajnoka lett Hockenheimben, a második legjobb ugyanolyan erőforrásokkal versenyző pilóta, a Forma-1-ben is megforduló Paul di Resta csak a nyolcadik lett az összetettben.

A száguldó cirkusz mezőnyének a végén kullogó Manor jövő évi pilótapárosa még nem állt össze, és miután 2016-tól Mercedes motorokkal versenyzik a csapat, Wehrlein is felkerült a jelöltek listájára. Az istálló és a német motorszállító közti szerződés ugyan nem tartalmazza, hogy mindenképpen őt kell választani 2016-ra, de a pilóta reklámértékét tekintve jól járna az apró csapat. A versenyző elmondta, még nem tudja, hogyan alakul a következő szezonja. "Most először megünnepeljük a bajnoki címet, aztán két-három héten belül döntünk a jövőmről" – mesélt terveiről Wehrlein.

Nem először ülne Forma-1-es autóba a német pilóta, ugyanis az elmúlt 14 hónapban tesztelt a Mercedesszel és a Force Indiával is. A német alakulat csapatfőnöke, Toto Wolff a Bildnek elmondta, most még nem akarják minden áron elérni, hogy helyet csináljanak a tehetséges versenyzőnek a száguldó cirkuszban. Wehrlein számára van egy másik út is: nem fogadja el a Manor ajánlatát, hanem egy szezont még vár, megvédi a címet, és péntekenként – hivatalos tartalék- vagy harmadik számú pilótaként – teszteli néha a Force Indiát, hogy aztán 2017-ben egy erősebb istálló autójába ülhessen.

Karinthy Márton a Bóta Café vendége

Publikálás dátuma
2015.10.21. 07:51
Karinthy Márton Kossuth-díjas rendező
A Kossuth-díjas rendező, Karinthy Márton a Bóta Café vendége október 21-én, szerda este 9 órától a FIX Tévében.

Több mint harminc éve üzemelteti a magánszínházát, megszállottan dolgozik, jó légkört teremt. Érdekfeszítően írta meg a családja történetét. Bóta Gábor élő, online is nézhető, műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fi xhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Sztárok az éjszakában

Publikálás dátuma
2015.10.21. 07:50
Igaz Lucy, Karda Beáta, Poór Péter, Heller Tamás, felül Csonka András és a szerző, Kalmár Tibor Fotó : TÓTH GERGŐ
A Fészek Művészklubban tegnap mutatták be Kalmár Tibor Sztárok az éjszakában című kötetét. A könyvet lapunk munkatársa, Bóta Gábor méltatta. Képünkön néhányan a könyvben megszólítottak közül: Igaz Lucy, Karda Beáta, Poór Péter, Heller Tamás, felül Csonka András és a szerző, Kalmár Tibor.