Előfizetés

Elfogták a piaci késes rablót - Nádasban bujkált (fotók)

Publikálás dátuma
2015.10.24. 11:46
Forrás: police.hu
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy idős asszony táskáját egy késsel leszakítva a válláról rabolta el a tunyogmatolcsi piactéren. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a dulakodás következtében.

A tettes egy 68 éves román állampolgárságú nő vállán lévő táskáját megfogta és erőszakkal el akarta venni. A sértett ellenállt, a férfi a dulakodás közben elővett egy kést, amivel levágta a táska fülét, majd azt megszerezve elmenekült a helyszínről. Az idős asszony a dulakodás közben 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség a bűncselekménnyel összefüggésben elrendelte Oláh János 32 éves nyírparasznyai lakos körözését, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható volt.

A rendőrök a férfit még aznap délután Tunyogmatolcs külterületén egy nádasban megbújva elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi részben beismerő vallomást tett. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Agyonvertek egy férfit Ózdon

Verekedés közben meghalt egy ózdi férfi - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Janasóczki Attila elmondta: egy 35 éves és egy 42 éves nagyszentjánosi férfi péntek este Ózdon verekedett egy harmadikkal. Olyan súlyosan bántalmazták a 43 éve sértettet, hogy a helyszínen meghalt. A feltételezett elkövetőket a rendőrség két órán belül elfogta - tette hozzá.

Lángokban állt a győri műanyagraktár: kiderülhet, mi okozta a tüzet - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.10.24. 10:03
Illusztráció: Thinkstock
Eloltották a tüzet, már csak utómunkákat végeznek a tűzoltók a szombat hajnalban kigyulladt győri műanyag-feldolgozó üzem területén - közölte a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője vasárnap.

Sári Ákos felidézte, hogy a Hűtőház utcai műanyag-feldolgozó üzem kapott lángra. A vasbeton tetőszerkezet beszakadt, a romok alatt lappangó égés volt, ezért a tűzoltók sokáig nem tudtak bejutni az épületbe - tette hozzá. 

A tulajdonos azt közölte, hogy az épületben veszélyes anyag nem volt, és a mobil labor mérései se mutattak ki káros anyagot a levegőben.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A mintegy 1400 négyzetméter alapterületű üzem- és raktárépület oltásán, valamint utómunkálatain öt hivatásos tűzoltó-parancsnokság dolgozott 45 emberrel és 13 járművel.

Néhány száz méterre a raktárépülettől, egy másik helyszínen kétezer köbméternyi, olajjal szennyezett fémforgács izzott, illetve égett, ott már szombaton befejezték az oltást. 

Frissítés:  Sári Ákos elmondta: még dolgoznak a meglazult épületszerkezeti elemek eltávolításán, de a tüzet vasárnap hajnalra eloltották, a beszakadt vasbeton tetőszerkezetet pedig elbontották. 

A Hűtőház utcai műanyag-feldolgozó üzem és raktár szombaton kapott lángra, és egész nap négyes kiemelt riasztás volt érvényben, amelyet most visszaminősítették hármasra. Jelenleg harminc tűzoltó dolgozik a helyszínen a korábbi negyvenöt helyett, a munkájukat segítő tizenöt járműből pedig már csak tíz van kint az üzem területén.

A mobil labor folyamatos mérései továbbra sem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják - tette hozzá a kirendeltség-vezető.