"Ehetetlen ételek" a menzán - A képviselőknek vajon hogy ízlene?

Publikálás dátuma
2015.10.24. 13:23
Illusztráció: Thinkstock
Az MSZP szerint a szeptemberben hatályba lépett menzarendelet ehetetlen ételeket eredményezett az óvodákban és iskolákban, ezért hétfőn országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik a szabály felülvizsgálatát. 

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a menzakosztnak a jó minőség mellett ehetőnek is kell lennie, különben a gyermekek éhezni fognak. 

Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy a rendeletben szereplő sótlan ételek épp olyan károsak lehetnek, mint a túlsózottak. A szabály hibájának nevezte azt is, hogy nincs tekintettel a tejtermékekre érzékeny gyerekekre, akiknek az aránya a harminc százalékot is eléri. Bangóné Borbély Ildikó ismételten felszólította a kormányoldalt, hogy az Országgyűlésben is ugyanazt szolgálják fel, mint a gyermekek közétkeztetésében, hogy a képviselők valós képet kaphassanak a menzarendelet hatásairól.

Szerző

Tízezrek tüntettek az Orbán-kormány ellen Bokrossal

69840 honfitársunk vett részt egy órán keresztül az internetes tüntetésen – közölte Bokros Lajos Facebook-oldalán, miután az általa vezetett Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) rendhagyó formáját választotta az Orbán-kormány elleni tiltakozásnak idén október 23-án. 

A pártelnök közlése szerint 69840 honfitársunk vett részt egy órán keresztül az internetes tüntetésen. Valószínűleg több is, mert a kormányhű bérklikkelők igyekeztek másodpercenként megzavarni tüntetésünket – írta Bokros, aki szerint próbálták leállítani a számlálót; de nem sikerült. Résen voltunk, jobbak voltunk, többen voltunk – tette hozzá. 

Szerző

Ferrer elődöntős, Anderson kiesett

Az első helyen kiemelt spanyol David Ferrer bejutott a legjobb négy közé, a másodikként rangsorol dél-afrikai Kevin Anderson ugyanakkor kiesett az 1,745 millió euró (541 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztorna pénteki játéknapján.

Eredmények, negyeddöntő:

Ferrer (spanyol, 1.)-Fognini (olasz, 8.) 6:4, 6:2
Johnson (amerikai)-Anderson (dél-afrikai, 2.) 5:7, 7:6 (7-5), 6:4 
Monfils (francia, 6.)-Rosol (cseh) 6:7 (3-7), 6:3, 6:3
Gulbis (lett)-Karlovic (horvát, 7.) 7:6 (7-4), 7:6 (7-5)

Szerző
Témák
Anderson Ferrer