Megúszta a börtönt a volt BKV-igazgató

Megússza börtönt és minden más felelősségre vonást Sz-né Sz. Eleonóra, a BKV korábbi személyzeti igazgatója, aki mintegy 100 milliós végkielégítéséről vált országszerte ismertté - írta a Blikk. 

Az ügyészség szerint ugyanis nem bizonyítható, hogy Sz.-né átverte volna feletteseit, amikor több tízmilliós milliós lelépési pénzt vett fel, majd nyugdíjasként visszatért a BKV-hez dolgozni. A 100 milliós végkielégítés valójában bruttó 86 millió forintot jelentett, az összeg a 14 havi végkielégítés mellett egyéb jutalmat is tartalmazott. A volt személyzeti igazgató végül mintegy 50 millió forintot vehetett fel a pénzből.

Sz.-nét öt éve helyezték előzetes letartóztatásba különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával. Később a kényszerintézkedést házi őrizetre, majd lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. Az ügyészség most mégis a volt igazgató felmentését kezdeményezte, a Blikk szerint ebben szerepet játszhatott az is, hogy Sz. Eleonóra néhány hónapja jogerősen megnyert egy munkaügyi pert az ügyben, és ez valószínűsíti, hogy a büntetőbíróság is felmenti.

Szerző

Orbán most elégelte meg Lázár húzásait

Publikálás dátuma
2015.10.28. 18:17
Fotó: Népszava
Lázadni is készek a helyi emberek a Fideszben. Információk szerint Lázár János viselkedése már a párt elnökségi ülésén is napirendre került, és a miniszter kezdi elveszíteni a kormányfő bizalmát. Ezzel kapcsolatban lapunkat arra figyelmeztették, "akinek halálhírét keltik, az sokáig él", azt viszont fideszes körből elismerték, többen nehezen viselik, hogy amíg a "talpasok" csöndben dolgoznak, a "reflektorfényben" lévők egymással balhéznak.

Már a Fidesz elnökségében is téma volt, hogy Lázár János gyakran tesz gúnyos megjegyzéseket a pártra és vezetőire, illetve személyesen Orbán Viktorra. A pártelnök-miniszterelnök azzal is elégedetlen, hogy a Miniszterelnökség vezetője néha már helyette is mer döntéseket hozni. Orbán az elnökségi ülésen állítólag azt mondta, kezdi zavarni, hogy a miniszter "nem bír a vérével" és őt magát sem kímélte az elmúlt időkben. A kormánypártban úgy látják, Lázárnak vége - írja a vs.hu. A lap szerint a Kövér László által kezdeményezett vitában a házelnök megengedhetetlennek nevezte, hogy a miniszter és a posztjáról nemrég távozott Giró-Szász András államtitkár többeket bírált, ami feszültséget okoz a nyárra ismét összekovácsolódott kormánypártban.

Fideszes körből lapunkat arra figyelmeztették, "akinek halálhírét keltik, az sokáig él". Ha volt ilyen vita, az vélhetően a miniszter előtt zajlott, hiszen jelenleg Lázár még a párt alelnöke. Forrásaink arra emlékeztettek, Rogán Antal miniszteri kinevezését is Lázár "járta ki", ami nem a meggyengülésére utal. Az viszont elismerték, hogy a "nagyok" szűnni nem akaró háborúját nehezen viselik a Fideszben. A helyi emberek örültek annak, hogy a menekültválság elterelte a figyelmet a korrupciós botrányokról és a "beszóláshullám" is csitult a pártban. Most viszont úgy érzik, az ismét élesedő pozícióharcnak a novemberi kongresszus sem feltétlenül vet majd véget. Vidéken állítólag többen azt várják, hogy Orbán hallgattassa el az egymással vetélkedőket, különben fellázadnak.

A káderhiány is feszültséget okoz. A novemberi kongresszuson a négy alelnök közül várhatóan csak Pelczné Gáll Ildikó EP-képviselő marad a helyén. Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere már bejelentette, hogy nem indul a tisztségért. A Miniszterelnökség vezetője, a párt íratlan szabályai szerint, nem száll ringbe, míg a nemrégiben frakcióvezetővé választott Kósa Lajos automatikusan tagja lett az elnökségnek. Helyettük kell majd új alelnököket választani, de az ismert politikusok többsége kormánytag, vagy más tisztséget visel. A fővárosi fideszesek között még találnának alkalmas embereket, de a vidékiek közül keveseket ismer az ország. Talán Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármestert választhatják alelnöknek, bár a Fidesz korábbi helyettes szóvivőjére sem emlékszik mindenki. A fiatalok közül Gulyás Gergely jöhet szóba, aki a menekültválság idején hibátlanul "felmondta" a kormánypárti leckét, ám korábban több intézkedést bírált. Kocsis Máté lehetett volna alelnök, de a józsefvárosi polgármester úgy tűnik az országos politika helyett a fővárost választotta, ezért lett kedd este a párt budapesti alelnöke.

Rogán egyébként ugyancsak kedd este az RTL II Magyarul Balóval című műsorának vendégeként arról beszélt, az ő szava néha pont annyit ér majd kabinetfőnökként, mint Orbán Viktor szava, hiszen feladatait a miniszterelnök nevében látja el. Baló György kérdésére, hogy hogy miért nem vállalnak vitát a kormánytagok a televíziós műsorokban, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt válaszolta, "ez akkor működik normálisan szerintem egy politikai kultúrában, hogyha mondjuk létezik a másik oldalon egy árnyékkabinet". Ha az ellenzékből egyetlen párttal vitáznának azt jelentené, hogy van kormányzóképes alternatíva, pedig ilyen nincsen.

Rogán embere kerül a 25 milliárdot kezelő hivatal élére
Lenkei Mirtill, a fejlesztési minisztérium sajtófőnöke lehet a kormányzati reklámköltést felügyelő Nemzeti Kommunikációs Hivatal vezetője. A jogász végzettségű Lenkeit, aki korábban az MTV műsorvezetője volt, majd Rogán polgármestersége idején az V. kerületi City TV-nél dolgozott, a miniszter már felkérte, hogy tekintse át az NKH működését és feladatait.
Ez a szervezet dönt az állami hirdetések elosztásáról, jelenleg 25 milliárd forint áll a rendelkezésükre. Nobilis Márton, az előző elnök azután mondott le posztjáról, hogy kiderült, a hivatal a Miniszterelnökségtől a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerül. Az NKH-vezető személyéről holnap döntenek.Szerző

Babát vár a TV2 fiatal énekesnője - És ki az apa?

Publikálás dátuma
2015.10.28. 18:11
FOTÓ: Facebook
A Facebookon jelentette be az X Faktorban felfedezett énekes és az RTL Klub műsorvezetője, hogy kisbabájuk lesz.

Csobot Adél édesanya lesz! Sőt, Istenes Bence apuka lesz! - lelkendezik a Bors az örömhír hallatán. A fiatal pár mindezt stílusosan a Facebookon kürtölte világgá. "Életünk egyik legfontosabb bejelentésére készülünk, ez tényleg így van... - mondta Bence, majd jelezte, már ezerötszázan vannak, hosszú percek múlva végül Adél bökte ki: – Remélem, hogy velünk együtt fogtok örülni, de Bencével kisbabát várunk! - mondta.

A pár azzal magyarázta, hogy a Facebookon kürtölték világgá az örömhírt, hogy két különböző kereskedelmi csatornánál dolgoznak, hiszen Istenes Bence maradt az RTL Klubnál, Csobot Adél viszont az X Faktor után átpártolt a TV2-höz, hogy hétről hétre mutathassa meg magát a Sztárban sztár műsorában. 

A pár közös bejelentését ide kattintva megnézheti!

Szerző