Adófizetők pénzéből "tömik ki" az állami televíziót

Publikálás dátuma
2015.11.02. 15:23
FOTÓ: Népszava
A Párbeszéd Magyarországért országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben a párt azonnali állami számvevőszéki (ÁSZ) vizsgálatot követel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) költségvetése, valamint 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalása miatt - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a PM társelnöke.

Szabó Tímea közölte: már az eredetileg a költségvetésben szereplő összeg is túl magas volt "az állampárti propagandagépezet" támogatására, most pedig nagyon komoly kérdéseket vet fel, hogy a cég miért nem tudott gazdálkodni a rendelkezésére álló nyolcvan milliárd forintból, miért van szükség pénzre. A független képviselő azt mondta, akár hanyag kezelésről is szó lehet, és elfogadhatatlannak tartják, hogy "az adófizetők pénzéből tömjük ki (...) az állami televíziót".

Szabó Tímea arra is kitért, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottsága nem támogatta a gyermekéhezés felszámolásáról szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét, pedig azt KDNP kivételével minden frakció valamely politikusa, valamint a PM-hez, a DK-hoz, az Együtt-höz és az MLP-hez tartozó független képviselők is aláírták. A gyermekéhezés felszámolásának kérdése olyan ügy, amelyért össze kellene fogni és közösen kellene küzdeni - jelentette ki.

Szerző

Lezárult: a Sony megvette a Viasatot

Lezárult az ügylet, amelynek keretében a Sony Pictures Television Network (SPT) felvásárolta a Modern Times Grouptól (MTG) a Viasat Hungária Zrt. részvényeit - közölte a vevő hétfőn.

Emlékeztetnek: a cég portfóliójába a VIASAT3 és VIASAT6 csatornák, valamint a Viasat Play digitális szolgáltatás tartozik. Az SPT eddig az AXN, az AXN White és AXN Black lineáris csatornákkal és két digitális szolgáltatással, az AXN Now és az AXN Player platformokkal volt jelen a magyar médiapiacon.

A vevő február közepén közölte, hogy megveszi az MTG érdekeltségeit, múlt pénteken pedig azt tudatták, hogy az ügyletet jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal. Akkor azt közölték, hogy a tranzakció tényleges lezárását követően az SPT Networks portfóliója 6,3 százalékos közönségarányra emelkedik a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac második legnagyobb kábel- és harmadik legnagyobb kereskedelmi portfóliója lesz.

Szerző

Figyeljen! Karambol-sorozat az Árpád hídon

Balesetek miatt torlódás alakult ki az Árpád híd Buda felé vezető oldalán és a Szentendrei úton, a fővárosból kifelé hétfőn kora délután - közölte a katasztrófavédelem.

Az Árpád hídon négy személyautó és egy busz koccant. Személyi sérülés nem történt, de jelentős a fennakadás a közlekedésben - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Szentendrei út kifelé vezető oldalán három személyautó ütközött. A balesetnek két sérültje van, a három sávból csak egy járható - tette hozzá a szóvivő.

Szerző