Komoly késések a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon

Publikálás dátuma
2015.11.03. 10:28
Fotó: Tóth Gergő
Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform kedden.

Közleményük szerint kedd reggel Kál-Kápolna és Füzesabony között meghibásodott a biztosítóberendezés. Azon a szakaszon a sorompók sem működnek, ezért a közúton közlekedőktől is azt kérik, hogy kellő körültekintéssel közelítsék meg a vasúti átjárókat.

A nagyobb késések elkerülése érdekében az érintett szakaszon több járat is egyesítve közlekedik. A miskolci fővonalon a vonatok menetideje 30-50 perccel is hosszabb lehet - írta a Mávinform.

Szerző

Ezért kellett a farkasnak meghalnia

Publikálás dátuma
2015.11.03. 10:13
Fotó: thinkstockphotos
Közleményben magyarázta el a pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós, hogy miért nem altatólövedékkel tette ártalmatlanná a Mecsekben bujkáló ordast. Az igazgató ellen petíciót indítottak követelve, hogy távolítsák el posztjáról - írja a Népszabadság.

Bár egész munkásságát az állatok védelmére tette fel, Szatyor Miklósnak ezúttal azt kellett mérlegelnie, hogy ad-e esélyt az állatnak arra, hogy embereket támadjon meg, vagy inkább az ő életét veszi el. Utóbbi mellett döntött.

A körülményekről az állatkert igazgatója közleményében azt írja, közelgett már az alkonyat, amikor a farkast megpillantották. Közeledésükre az állat agresszíven reagált, morgott, kész volt támadni is, ezért 60 méternél nem mehettek közelebb hozzá. A tiltás ellenére a frekventált kirándulóhelynek számító parkerdő tele volt emberekkel, gyerekekkel is.

Az altatólövedékkel felszerelt kollégák nem voltak a közelben, telefonon sem érték el őket és mivel fennállt a veszélye, hogy az ordas a tétovázás miatt sarkon fordul és beveti magát a sötétedő erdőbe, az igazgatónak nem volt más választása, az emberi élet védelme érdekében le kellett lőnie a farkast vasárnap délután.

Tettére a közvélemény felháborodással reagált, több mint 6400-an írták alá az Állatmentő liga petícióját, ami Szatyor Miklós kirúgása érdekében indítottak. Pataki Gábor, a szervezet elnöke azt mondja: veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a pécsi rendőrségen, továbbá levélben fordultak a pécsi polgármesterhez, hogy szakmaiatlansága miatt mentse fel tisztsége alól az állatkert igazgatóját. Hozzátette: ők több vadállatot is élve fogtak be, illetve segédkeztek altatásos befogásokban, s az interneten keresztül a mostani esetben is felajánlották a segítségüket, ám választ nem kaptak.

A  bama.hu úgy értesült, a Pécsi Rendőrkapitányság az eset körülményeinek tisztázása érdekében feljelentéskiegészítést rendelt el. A rendőrség azt vizsgálja, hogy fennáll-e a bűncselekmény gyanúja.

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Szerző
Témák
Tubes Pécs farkas
Frissítve: 2015.11.03. 18:52

Elkészült a balkáni bővítési jelentés

Elkészült az Európai Bizottság éves jelentése, amelynek központi témája az érintett országok várakozása ellenére nem az EU-bővítés, inkább a migránsválság lesz, közölte a szerb Danas napilap diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Az Európai Bizottság minden év végén bemutatja az európai integrációs folyamatok előrehaladására vonatkozó jelentését, és ajánlásokat tesz az érintett országoknak. Az idei jelentés azonban keveset foglalkozik az ilyen téren elért eredményekkel, mégis, az elvárások szerint Belgrád is megnyithatja az első tárgyalási fejezeteket, mindenekelőtt a 35-ös fejezetet, amely a Belgrád és Pristina közötti viszonyra vonatkozik – tudta meg a Danas.

Arról még nincs döntés, hogy a jelentést mikor mutatják be. A dokumentum Szerbiára, Bosznia-Hercegovinára, Montenegróra, Macedóniára, Albániára, Koszovóra és Törökországra vonatkozik. Ugyanarról a jelentésről van szó, amelynek közzétételét eredetileg október 14-ére tervezték Brüsszelben, de elhalasztották Recep Tayyip Erdogan török elnök brüsszeli látogatását követően. 

Szerző