Adócsalással gyanúsítják a pécsi önkormányzati képviselőt

Vádat emelt egy pécsi önkormányzati képviselő ellen a Pécsi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt - tájékoztatott a Baranya Megyei Főügyészség szerdán.

A Varga-Koritár György főügyész által jegyzett közlemény szerint egy a vádlott által irányított gazdasági társaság 2010 és 2012 között takarítást vállalt társasházakban és egy iskolában. A kft. ebből mintegy 10 millió forint bevételre tett szert, de a fizetendő áfa tekintetében 2010-ben és 2011-ben valótlan tartalmú nyilatkozatot tett az adóhatóságnak, 2012-ben pedig nem nyújtott be adóbevallást, és 3,1 millió forint adóhiányt okozott. A képviselő a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetőjeként a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, meghiúsítva a cég pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését olvasható a közleményben.

Szerző

Tűzvész a szabolcsi raktárban: füstmérgezést kaphattak

Publikálás dátuma
2015.11.04. 09:53
Illusztráció: Thinkstock
Fagyasztott áru csomagolására szolgáló anyagok kaptak lángra egy szabolcsi raktárhelyiségben, Petneháza és Nyírkarász között. 

A baktalórántházai és a kisvárdai hivatásos tűzoltók tüzet már, nem csak füstölést tapasztaltak a helyszínen. Az egységek átszellőztetik az épületet, valamint átvizsgálják a területet. Tűzre, füstre utaló nyomokat keresnek. Több ember panaszkodott a füst belélegzése miatt, hozzájuk mentőt hívtak – közölte a katasztrófavédelem.

Szerző

Baleset Berettyóújfalunál - Teljes útzár a 42-esen

Egy ember megsérült abban a balesetben, amelyben mikrobusz és személygépkocsi ütközött össze a 42-es számú főúton, Berettyóújfalu határában kedd este; az út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője.

Rácz Máté tájékoztatása szerint a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, üzemanyag-szivárgást egyiknél sem tapasztaltak. A személyautó vezetőjét a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Szerző