Halott migránsok - A magyar hatóságok átvették az ügyet

Átveszik a magyar hatóságok Ausztriától az A4-es autópályán történt, 71 migráns halálával járó tragédiát vizsgáló eljárás lefolytatását - közölte a Legfőbb Ügyészség szerdán.

Az ügyészség még október 22-én közölte, hogy az Osztrák Köztársaság Szövetségi Igazságügyi Minisztériuma hivatalos megkeresés formájában ajánlotta fel a bűncselekmény ügyében a büntetőeljárás lefolytatásának átadását. A Legfőbb Ügyészség a felajánlást elfogadta, és a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséget arra hívta fel, hogy a Magyarországon már folyamatban lévő nyomozást terjessze ki azokra a tényekre is, amelyeket az Osztrák Köztársaság hatóságai állapítottak meg - írták.

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába.  Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak. A tragédia áldozatai között 59 férfi, 8 nő és 4 gyermek volt. 

A menekültek feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába. A szakértők már a halottak több mint felét azonosították, a vizsgálat azonban még nem fejeződött be.

Szerző

10 milliós festményt rejtegetett - Videó!

Orgazdaság megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került egy budapesti férfi, akinek lakásán több tízmillió forintot érő festményeket foglaltak le - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrség honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a 43 éves férfi két, több tízmillió forint értékű olajfestményt szerzett meg anyagi haszonszerzés céljából, és azokat Budapesten, X. kerületi, Hős utcai lakásában rejtette el. A képeket még szeptemberben egy müncheni ingatlanból tulajdonította el ismeretlen tettes - fűzték hozzá. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársaival október 28-án fogták el a férfit, akinek előzetes letartóztatását a rendőrség elrendelte - írták.

Szerző
Témák
festmény

Kiszakadt a kereke, eltűnt az eleje a villanyoszlopnak csapódott autónak - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.11.04. 11:49
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egy terepjáró ütközött villanyoszlopnak a főváros XIII. kerületében, a Váci úton. Az ütközés erejét mutatja, hogy szinte eltűnt a terepjáró eleje, és kiszakadt a kocsi kereke. A karambolban egy ember megsérült.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Szerző