Elvis Presley ismét a toplista élén

Publikálás dátuma
2015.11.09. 12:28
FOTÓ: Getty Images, Hannelore Forester
Negyven évvel halála után ismét, immár 12. alkalommal vezeti a brit lemeztoplistát Elvis Presley, a rock and roll királya, akinek If I Can Dream címmel jelent meg válogatásalbuma a Royal Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

Egyetlen férfi előadó sem dicsekedhet ennyi toplista csúcsára jutott lemezzel. Az Elvis-korongot csaknem nyolcvanezren vásárolták meg. Idén csak Noel Gallagher Chasing Yesterday című albuma fogyott nagyobb ütemben - emlékeztet a BBC News.
Elvis képviseletében a sztár volt felesége, Priscilla Presley az OfficalCharts.com honlapnak elmondta: ez az a lemez, amelyet Elvis mindig el akart készíteni és ha élne, nagyon büszke lenne rá, hogy rajongói továbbra is szeretik a zenéjét. "Ezt az albumot a legrátermettebb csapat rakta össze és ezzel segített valóra váltani egy be nem teljesült álmot" - fogalmazott.

Elvis mögött Rod Stewart Another Country című lemeze a második a ranglistán, az Elbow frontembere, Guy Garvey pedig a harmadik helyen áll Courting The Squall című első szólólemezével.

A hivatalos brit lemezlistán Adele Hello című száma továbbra is az első helyen trónol a kislemezek mezőnyében. Az énekesnőt másodikként Justin Bieber követi a sorban Sorry című számával, a dobogó harmadik helyén pedig az eladások alapján Sam Smith Bond-dala, a Writing's On the Wall áll.

Szerző

Három autó összeütközött Szombathely és Ják között

Három autó összeütközött hétfő délelőtt Ják és Szombathely között - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. 

a balesetben ketten sérültek meg, az első orvosi vélemény szerint egyikük állapota súlyos, életveszélyes. Szombathelyről a hivatásos tűzoltók siettek a balesethez, a járműveket áramtalanítják, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az útszakaszt teljesen lezárták.

Szerző

Halálos áldozata is van a robbanásnak (fotók)

Publikálás dátuma
2015.11.09. 11:36
MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán
Robbanás történt egy fővárosi, XXII. kerületi melléképületben hétfő délelőtt, a romok alól előkerült egy férfi holtteste - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: az Árpád utcai, ötven négyzetméteres melléképület a robbanás után romba dőlt, és tűz ütött ki. A tüzet eloltották, nem terjedt át szomszédos épületekre. Keresőkutyákkal vizsgálták át az épületet sérültek után - tette hozzá.

A szóvivő ezt azzal egészítette ki, hogy a romok alól egy középkorú férfi holtteste került elő. A tűzoltók tűzvizsgálatot indítottak.

MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán

MTI FOTÓ: Mihádák ZoltánSzerző
Frissítve: 2015.11.09. 14:55