Ezért nem járnak a villamosok Budán

Pályafelújítás miatt mától jövő vasárnapig nem járnak Budapesten a 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok, továbbá a 18-as és a 41-es járat közlekedése módosul.

A felújítási munkákat a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Kosztolányi Dezső téren végzik. A 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok mától november 22-én üzemzárásig nem közlekednek. A 47-es és a 49-es villamos helyett azonos jelzésű pótlóbusz jár: az előbbi a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér között, az utóbbi pedig a teljes vonalon, a Deák Ferenc tér és Kelenföld vasútállomás között.

A 18-as villamos Újbuda-központ és a Rudas gyógyfürdő között nem jár. A 41-es villamos hétköznapokon a déli végállomásáról szintén csak Újbuda-központig megy, hétvégén pedig egyáltalán nem közlekedik, ekkor a Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között 41-es pótlóbusszal lehet utazni.

A villamosok és pótlóbuszok által nem érintett szakaszokra a Budapesti Közlekedési Központ a meghosszabbított útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás között közlekedő 17-es villamospótlót, a 86-os buszt, illetve a budafoki Városház térig meghosszabbított útvonalú 61-es villamost ajánlja. Emellett a társaság sűríti a 4-es metrót, a 86-os buszt, valamint az ebben az időszakban a Gárdonyi téren is megálló 7-es és a 107-es buszjáratot.

Szerző

PM: nincsenek szavak a párizsi támadásra

A Párbeszéd Magyarország (PM) szerint nincsenek szavak a párizsi támadásra, és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Szombati közleményében a PM azt írta: bármennyire is borzasztó, ami Párizsban történt, "nem adhatjuk át magunkat a gyűlöletnek és a félelemnek". Sem az Iszlám Állam, sem más terrorszervezet nem tántoríthat el attól, hogy higgyünk a békében, az egymásnak nyújtott segítségben - olvasható a párt közleményében.

A terrortámadásról készített összeállításunkat ide kattintva olvashatja!

Szerző

Párizs gyásza és félelme "minden európaié"

A Fidesz mint magyar kormánypárt a magyar emberekkel együtt osztozik az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzetnek a fájdalmában.

A Fidesz szombati közleményében azt írta: Párizs gyásza és félelme ma minden európaié. A terror és a tömeges gyilkosságok nem maradhatnak következmények nélkül - tették hozzá.

A terrortámadásról készített összeállításunkat ide kattintva olvashatja!

Szerző