Orbán a menekültválságról tárgyalt az ukrán elnökkel

Az illegális bevándorlás megelőzését és az embercsempészek elleni küzdelmet szolgáló együttműködésről is beszélt telefonon Petro Porosenko ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, kedvezően értékelve az ukrajnai magyar kisebbség jogainak érvényesülését - derül ki az ukrán elnöki hivatal hétfői közleményéből.

 A dokumentum szerint az ukrán államfő köszönetét fejezte ki Magyarországnak azért, hogy következetesen támogatja Ukrajna szuverenitását és területi épségét, és humanitárius segítségben és orvosi kezelésben részesít ukrán katonákat. 

A magyar miniszterelnök gratulált Porosenkónak, hogy országában sikeresen megrendezték a tisztességes és átlátható helyhatósági választásokat.  A közlemény szerint az ukrán elnök megállapította: az a tény, hogy a KMKSZ-Ukrajnai Magyar Párt tagjai helyet foglalnak a Kárpátalja megyei tanácsban, arról tanúskodik, hogy abban az országban nincs nemzetiségi alapon történő elnyomás. A közlemény idézte Orbán Viktort, aki elégedettségét fejezte ki az ukrajnai magyar kisebbség jogainak érvényesülésével kapcsolatban.

A magyar kormányfő egyetértett Petro Porosenkóval abban, hogy fontos megadni a vízummentességet az Európai Unió országaiba utazni kívánó ukrán állampolgárok számára. A beszélgetés során a felek azt is megvitatták, milyen módon lehetne szorosabban összehangolni az ukrán és a magyar biztonsági és igazságszolgáltatási szervek munkáját az illegális bevándorlás megelőzése és az embercsempészet elleni küzdelem terén. 

Szerző

Betiltották egy film plakátját a terrortámadás miatt

Egyelőre nem mutatják be Franciaországban a Made in France című drámát, amely egy francia újságíróról szól, aki egy Párizsban működő radikális dzsihadista csoport tevékenységét követi - közölte a film francia forgalmazója a francia fővárost ért pénteki terrorista támadásokat követően.

A Pretty Pictures honlapján jelezte a forgalmazás "elhalasztását" hétvégén, további részletekkel azonban nem szolgált. A film premierjét eredetileg szerdára tűzték ki Franciaországban.A Made in France rendezője Nicolas Boukhrief, a főszerepet Malik Zidi alakítja. A film poszterén az Eiffel-tornyot úgy ábrázolták mint egy támadó fegyvert. A film honlapja arról tájékoztatott, hogy a plakátot visszavonták a párizsi közlekedési hálózatból és az egyéb promóciókat is törlik. 

A Deadline.com mozis honlap James Velaise-t, a Pretty Pictures vezetőjét idézve arról számolt be, hogy a film reklámkampányát megváltoztatják. A produkció beharangozó videójában fegyveres összecsapás és a városi erőszak más formái is megjelennek.

A plakátért kattintson ide!

Szerző

Több milliárd fontból vesz új harci gépeket Nagy-Britannia

A brit kormány több milliárd fonttal megemeli a fegyveres erők különlegesen kiképzett alakulatainak költségvetését - közölte hétfőn este David Cameron.

A brit miniszterelnök, aki a londoni pénzügyi központ, a City polgármesterének hagyományos éves bankettjén mondott beszédet, kijelentette: a brit kormány az évtized összes hátralévő évében a hazai össztermék (GDP) 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja. Mivel a brit gazdaság növekedési pályán van, ez a nominális védelmi kiadások folyamatos növekedését jelenti minden évben - hangsúlyozta a kormányfő.

Bejelentette: a pénzből egyebek mellett kétszeresére emelik a légierő drónjainak számát, új harci repülőgépeket szereznek be, és a jelenlegi parlamenti időszak végéig kétmilliárd fonttal (csaknem 900 milliárd forinttal) növelik a hadsereg különleges alakulatainak fejlesztésére fordított összeget.

Szerző