Kegyetlen üzenetet kapott a fiatalon meghalt sztár özvegye

Publikálás dátuma
2015.11.18. 10:43
Paul Walker Fotó: Tim P. Whitby/Getty Images
Paul Walker amerikai színész maga felelős a haláláért - a Porsche ügyvédei szerint. A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában.

A filmsztár lánya, és özvegye gondatlanságból való halálokozásért beperelte a Porsche gyártóját, azt állítva, hogy az autóból fontos biztonsági berendezések hiányoztak - tudósított a BBC hírportálja. A Porsche válasza szerint Walker tudatosan és önként vállalt minden kockázatot azzal, hogy a kocsi utasa lett.

Az autógyár ügyvédei a múlt héten benyújtott iratokban úgy fogalmaztak, hogy a színész a 2005 Carrera GT nagy tudású és tapasztalt használója volt. Nyilvánvalóak és ismertek voltak számára a kockázatok és veszélyek. Maga döntött úgy, hogy kiteszi magát azoknak a veszedelmeknek, melyek a jármű használatával járnak.

A két évvel ezelőtti autóbalesetet négy hónapos nyomozás követte, mely megállapította, hogy a balesetben szintén elhunyt Roger Rodas óránként 151 kilométeres sebességgel vezette a Porschét egy olyan szakaszon, ahol 72 volt a megengedett, amikor egy lámpaoszlopnak ütközött.

Nagyon népszerű volt a Halálos iramban sztárja Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images

Nagyon népszerű volt a Halálos iramban sztárja Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images

A színész 16 éves lányának beadványa alapján szerint a baleset idején az autó sokkal lassabban haladt, amikor a sofőr elvesztette uralmát felette. Azt is írta, hogy apja biztonsági öve hibás volt, valamint azt is, hogy az autóból "hiányoztak olyan berendezések, melyek megakadályozhatták volna a balesetet vagy legalább lehetővé tették volna, hogy Paul Walker elhagyja a járművet". Rodas özvegye tavaly szintén beperelte a Porschét, a gyártó szerint azonban a sofőr halála a saját hibájából, nem az autó tervezési hiányosságai miatt következett be.

Szerző