Csecsemő szenvedett súlyos szén-monoxid-mérgezést

Súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy három hónapos csecsemő és édesanyja Budakalászon, a Budai úton szerda reggel - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a tűzoltók a mérgező gáz folyamatos jelenlétét mutatták ki a családi házban. A nőt és a gyermeket a mentők kórházba vitték.

Szerző

900 milliót csalt fiktív számlákkal egy budapesti cég

Fiktív számlákkal mintegy 900 millió forint adóhiányt okoztak egy cégháló tagjai, akiket kedden vettek őrizetbe - közölte a fővárosi főügyész szerdán.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatallal együttműködve összehangolt intézkedésben országszerte házkutatásokat tartottak és 16 embert bűnügyi őrizetbe vettek.

A gyanú szerint a cégeikkel takarítási és vagyonvédelmi tevékenységet ténylegesen végző gyanúsított vállalkozók 2011-2014-ben egy alvállalkozói céghálózatot hoztak létre és működtettek. Ennek oka az volt az ügyészség szerint, hogy egyrészt a gyanúsított vállalkozók a létrehozott cégek fiktív számláinak kibocsátásával és a tényleges takarítói, biztonsági őri tevékenységet végző "anyacégek" általi egyidejű befogadásával csökkentsék az áfafizetési kötelezettségüket, másrészt több ezer munkavállalójukat - a közterhek megfizetésének elkerülése érdekében - a ténylegesen működő "anyacégek" helyett a céghálózat fantomizálásra váró cégeinek alkalmazottjaiként jelentsék be.

A gyanúsítottak hierarchiát kiépítve, összehangoltan irányították a bűnszervezetet, arra is gondjuk volt, hogy a fiktív cégeket néhány havonta fantomizálják azzal, hogy azokat ukrán vagy kínai - külön erre a célra az országba beutaztatott, majd az országból kiutaztatott - magánszemélyeknek értékesítsék. A bűnszervezet működtetésében több könyvelő és egy adóellenőr is segédkezett. 

Az őrizetbe vételekkel párhuzamosan vagyon-visszaszerzési eljárást is lefolytattak, így a házkutatások eredményeként a költségvetésben okozott mintegy 900 millió forint adóhiány jelentős részét biztosították és visszaszerezték. A Budapesti Nyomozó Ügyészség az összes gyanúsított letartóztatását indítványozza.

Szerző

9 kiló kábítószerrel bukott le a debreceni drogdíler - Videó!

Publikálás dátuma
2015.11.25. 09:55
FOTÓK: police.hu
Drogdílert fogtak el és helyeztek előzetes letartóztatásba Debrecenben, három kábítószer fogyasztó ellen szabadlábon hagyásuk mellett folyik a nyomozás - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A képre kattintva galéria nyílik!

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a rendőrök Debrecen külterületén, a Bayk András kertben két házkutatást is tartottak, ahol egy 25 éves férfitől közel 9 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

P. Gergő ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, a tőle rendszeresen vásárló három férfi - L. Dávid, L. Zoltán és Sz. Péter - ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. A négy gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott - ismertette a szóvivő hozzátéve, hogy a lefoglalt kábítószergyanús anyagokat igazságügyi szakértő vizsgálja.

Szerző