Előfizetés

Elsírta magát a miniszterelnök-helyettes a menekültek miatt - Videó!

Svédország a menekültek nagy száma miatt kénytelen változtatni az ország nyitott menekültpolitikáján, Stefan Löfven miniszterelnököt követően erről nyilatkozott Åsa Romson miniszterelnök-helyettes, hogy korlátozó intézkedéseket vezetnek be. A rossz hírt megviselten közölte Romson, megkönnyezve a tájékoztatót - fedezte fel a hvg.hu.

Åsa Romson a zöldpárti belső vitákról beszélt, melyek a svéd menekültpolitika szigorításáról szóltak. A svéd kormány végül arról döntött, hogy az országba érkező menekültek csak meghatározott ideig tartózkodhatnak az országban – ennek lejártakor felülvizsgálják státuszukat, illetve korlátozzák az országba engedett menekültek bevándorlását abban, hogy a korábban érkezetteket egyesítsék külföldön tartózkodó családtagjaikkal.

"Fáj, hogy Svédország már nem képes olyan magas szinten a menekültek befogadására, mint napjainkig" – mondta Löfven keddi tájékoztatóján. A miniszterelnökhöz hasonlóan a döntés megviselte helyettesét, aki a megkönnyezte a sajtótájékoztatót. Svédország éves szinten 190 ezer menekült befogadására számított, az elmúlt időszakban viszont hetente már tízezer menekült érkezett az országba - írja a hvg.hu.

Közpénzből újítják fel Gömbös és Szálasi sírját?

A kormány felújítja a 1848-1947 között hivatalban lévő miniszterelnökök sírjait, síremlékeit 150 millió forintért - jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A Kormány felhívja a  nemzetgazdasági minisztert és a  Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az  1848–1947 között hivatalban lévő miniszterelnökök sírjainak (sírjel, sírbolt, egyéb síremlék) felújítása céljából gondoskodjanak a  központi költségvetés Miniszterelnökség fejezet, Nemzeti Örökség Intézete címben 150,0 millió forint többletforrás biztosításáról a 2016. évi központi költségvetés terhére.

A kormányinfón Lázár János a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, háborús bűnökért elítélt miniszterelnökök sírját, nem kutatják fel, nem újítják fel.

Megbüntette az NMHH a TV2 műsorát

Publikálás dátuma
2015.11.26. 12:06
FOTÓ: Népszava
A termékmegjelenítés szabályainak megsértése, szerződésszegés és burkolt reklám miatt szankciókról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH csütörtökön.

Közlésük szerint a TV2 Mokka egyik júniusi adásában egy ételízesítő szabálytalan népszerűsítésével többször megsértették a termékmegjelenítési törvényi előírásokat, emiatt a médiatanács 260 ezer forint bírságot szabott ki a csatorna médiaszolgáltatójára.

A fővárosi Trend FM 100 ezer forint bírságot köteles fizetni, mert a rádió a hatósági szerződésében rögzített elnevezés helyett frekvenciamegjelölést használt, valamint mert kevesebb szöveges, közszolgálati és több zenei tartalmat, ismétlést sugárzott szerződéses vállalásainál.

A Rádió pont 1 Nyíregyháza helyi kereskedelmi rádió a hatósági szerződésében rögzítetthez képest kevesebb szöveges és helyi közélettel foglalkozó, valamint magyar zenei tartalmat, illetve reggeli hírt tett közzé, emiatt a testület 50 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte. A pécsi Rádió 1 egyik augusztus reggeli időjárás-jelentése előtt egyszer elhangzott burkolt bútorreklám miatt a médiatanács a médiaigazgatási szabályok betartására figyelmeztette a jogsértést először elkövető médiaszolgáltatót.

A médiatanács arról is határozott, hogy nem indít hatósági eljárást a Párbeszéd Magyarországért képviselőjének bejelentése alapján, amely szerint a TV2-n sugárzott, a bevándorlás veszélyeire felhívó reklám hamis információt közölt a támogatók arányára vonatkozóan, mert a médiatörvény nem hatalmazza fel a testületet a televízióban elhangzó közlések valóságtartalmának vizsgálatára. Döntések születtek továbbá helyi rádiós frekvenciák pályázati eljárásaiban is.

A mediatanacs.hu oldalon november 26-tól olvasható a 4300 fős vételkörzetű Abádszalók 89,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítását célzó pályázati felhívás tervezete. A szöveg véleményezésére szolgáló nyilvános meghallgatás 3-4 héten belül esedékes, amelynek pontos időpontja is rövidesen olvasható lesz a honlapon. A médiatanács pályázati nyilvántartásba vette a Dabas 97,5 MHz, a Komárom 88,3 MHz és a Monor 106,3 MHz helyi rádiós frekvenciákra alakilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázókat. A testület hozzájárult a zalaegerszegi ZEG Rádió Kft. névmódosítási kérelméhez, így a vállalkozás a 95,1 Rádió Pont 1 elnevezés helyett használhatja az Egerszeg Rádió nevet - közölte az NMHH.