Előfizetés

Nagy tétekben csaltak adót a cégvezetők - Vádat emelt az ügyészség

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség cégvezetők ellen, akik 240 millió forintnyi fiktív számlát használtak föl a könyvelésükben - tájékoztatott a főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc elmondta, hogy a vádirat szerint hat, legális gazdasági tevékenységet is folytató, túlnyomórészt Csongrád megyei székhelyű cég vezetője 2011 és 2013 között valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be azért, hogy az adófizetési kötelezettségét csökkentse. Ezek a többi között tollértékesítésről, távközlési hálózat építéséről, gyökéreladásról és más zöldségfélék értékesítéséről szóltak. A számlakibocsátók általában a bruttó számlaérték egy-öt százaléka fejében vállalták a fiktív bizonylatok kiállítását. A szabadlábon védekező vádlottak az ügyészség előtti eljárásban az állami költségvetésnek okozott kár teljes összegét megtérítették.

Kések, vascső, házassági pokol - Agyonverte 74 éves társát

Publikálás dátuma
2015.12.01. 11:13
Illusztráció/Thinkstock
Vádat emeltek egy 78 éves férfi ellen, aki halmaji otthonukban egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy a nő a helyszínen meghalt - informált a talán szokásos bűnügyi drámáknál drámaibb hírről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a vádlott és felesége több évtizede éltek házasságban, az utóbbi időkben már gyakran veszekedtek. Idén januárban ismét szóváltás alakult ki közöttük, ennek során a 74 éves nő egy kést vett elő és férje felé hadonászott. A férfi kiütötte felesége kezéből az eszközt, majd a vita folytatódott. Közben a férj felkapott egy több mint fél méter hosszú vascsövet és azzal a felesége fejét kezdte nagy erővel ütni. Az asszony a bántalmazás következtében olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt. A vádlott a cselekmény után a közelben lakó lányukhoz ment és értesítették a rendőrséget.

A főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora és fogyatékossága miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt emelt vádat a jelenleg házi őrizetben lévő férfi ellen.

Két kamion egy autó ellen - Karambol és útzár a 81-esen

Személygépkocsi és két kamion karambolozott a 81-es úton Magyaralmás és Söréd között, az érintett útszakaszt lezárták - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség Fejér megyei szóvivője.

A balesetben a személyautó sofőrje megsérült. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, hogy a forgalmat Fehérvárcsurgó és Bodajk felé terelik.