Előfizetés

Több napig forgalomkorlátozás lesz a 32-es úton

Félpályás útlezárás lesz jelzőlámpás forgalomirányítás mellett szerdától vasárnapig a 32-es úton, Szolnokon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága.

A közlemény szerint a félpályás forgalomkorlátozás éjszaka is érvényben marad. A forgalom korlátozására a Thököly úti vasúti felüljáró felújításának befejező munkálatai és dilatációs szerkezetének javítása miatt van szükség. A felújítás ideje alatt torlódásokra kell számítani, ezért más útvonalak használatát javasolják.

Ujhelyi: nemzeti minimum kell a külföldön dolgozó fiatalok hazahívására

Ujhelyi István szocialista párti európai parlamenti képviselő szerint a kormányoldal és az ellenzék által közösen megfogalmazott és végigvitt nemzeti minimumra van szükség a külföldön dolgozó fiatalok hazahívásához. A politikus erről keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Nincs ágazat ma Magyarországon, amely ne panaszkodna, ne kongatná a vészharangot a vészes elvándorlás miatt - mondta az MSZP EP-képviselője, hozzátéve, hogy egyre több lesz az olyan vállalkozás, amelyik megfelelő szakember hiányában nem fejleszt a jövőben, de az olyan család is, amely csak külföldön tudja majd elképzelni a jövőjét. Ez egy nagyon fájó Trianon lesz Magyarország újkori történetében - tette hozzá a politikus.  Szavai szerint a kormányt rá kell ébreszteni arra: a probléma jóval nagyobb annál, minthogy elintézhetnék több százmillió forintos plakátkampánnyal, hogy Magyarország jobban teljesít.  Ha ez így lenne, akkor nem hagynának miket itt a fiataljaink - tette hozzá.

Ujhelyi István elmondta, tízpontos Hazaváró kiáltványának elemei között szerepel a foglalkoztatás, a bérfelzárkóztatás, a hazatérést és az itthon újrakezdést támogató uniós alapok létrehozása, a felsőoktatás újraszervezése, a fiatal vállalkozások támogatása, bérlakás-program és a lakossági internethasználat elősegítése mellett biztonságos és normális hazai közélet megteremtése.   Ujhelyi István kiemelte: míg 1956 után 200 ezer magyar hagyta el az országot, ma ennek háromszorosa a külföldön dolgozók, vagy állást keresők száma, ami akár egymillióig is emelkedhet.
    

Lázár ígéri: kormányablakoknál is lehet majd adóügyeket intézni

Publikálás dátuma
2015.12.01. 13:14
A kép illusztráció/Népszava
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a békési kormányablak átadóján közölte: a területi közigazgatás további fejlesztésénél arra kell törekedni, hogy minél több ügy intézését el lehessen kezdeni otthonról, továbbá lehetőség legyen az adóügyeket is a kormányablakoknál intézni. 

Jövőre a Miniszterelnökség 40 milliárd forinttal támogatja a kormányablakok informatikai rendszerének fejlesztését - mondta Lázár János az átadón, és jelezte: Tállai Andrásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóhatóság felügyeletéért is felelős parlamenti államtitkárának javasolta, hogy az adóügyeket is el lehessen intézni a kormányhivatalokban. A politikus szerint 1873 óta ez a legnagyobb változás a területi közigazgatásban.

De szépeket mondott az átadón Izsó Gábor, Békés polgármestere is, aki beszédében a közigazgatás modernizálódásának színtereiként szólt a kormányablakokról, és úgy fogalmazott, hogy létrehozásuk a polgári kormány emberek és családok felé fordulását jelképezi, a gondoskodó kormányt jeleníti meg.