Kúria: Papp Dániel hírhamisító

A Kúria szerint az Index nem követett el bűncselekményt, amikor egy tavaly októberi cikkben hírhamisítónak nevezte a köztévés Papp Dánielt.

 A testület indoklása szerint ugyanis a hírhamisító szó nem tényállás, hanem erőteljes vélemény, a szóban forgó írás pedig nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartalomszolgáltatási igazgatójára, hanem a közmédia hírszerkesztési mechanizmusára utal. Emellett Pappnak, mint közszereplőnek, tűrnie kell az ilyen megállapításokat. Az Index szerint a hírhamisító jelzőt Papp korábbi munkásságával érdemelte ki: főszerkesztőként dolgozott a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét kitakarták a Híradóból, s ő készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amelyben manipulatívan megvágták Daniel Cohn-Bendit EP-képviselő nyilatkozatát.

Szerző

MSZP: a főpolgármester képtelen működtetni Budapestet

Az MSZP rossz lépésnek tartaná a BKV államosítását, szerintük a megoldást az jelentené, ha a kormány garantálná azt az évi 40 milliárd forintos többletköltséget, ami jelenleg hiányzik a budapesti tömegközlekedés fenntartásához és fejlesztéséhez.

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Tarlós István napközben tett kijelentéseire reagálva úgy fogalmazott, nem kötelező főpolgármesternek lenni. Tarlós István ne a Városligetről, a Dagályról, a Bálnáról, illetve a BKV-ról mondjon le, hanem tisztségéről - jelentette ki Horváth Csaba, aki szerint ha Budapest mindentől megválna, amit a főpolgármester képtelen működtetni, akkor a városnak nem maradna semmije.

Tarlós István szerint csekély az esélye annak, hogy a BKV az államhoz kerüljön, de készek azt átadni, a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) viszont nem. A főpolgármester sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "nem racionális vitáról szól a történet", nagy érdeklődéssel várja, hogy az állam átveszi-e a BKV-t.

Az MSZP budapesti képviselője ismét azt tanácsolta Tarlós Istvánnak, ha kell, feküdjön a miniszterelnök küszöbére és kényszerítse ki a BKV finanszírozásának megoldását. Az államosítás a rossz működésre lenne garancia, amivel a budapestiek járnának rosszul - mondta, majd hozzátette, az "összeomló budapesti egészségügy" is egy rossz államosítási folyamat eredménye, Orbán Viktor és Tarlós István pedig személyesen is felelős például a Szent Imre-kórházban kialakult helyzetért.Horváth Csaba kitért arra is: a főpolgármesternek nincs joga Budapest vagyonának elpocsékolására, ezért nem értenek egyet a Bálna "átjátszásával" a jegybankhoz.

A szocialista politikus megerősítette, továbbra is úgy gondolják, az olimpia jó eszköz lehet Budapest fejlesztésére, a rendezésről ugyanakkor a helyben élőknek kell döntenie népszavazással.

Szerző
Témák
MSZP BKV Tarlós

Mikulás napján is lesz BKK-nosztalgiajárat

Egy családi programnak is ideális a december 6-án is közlekedő nosztalgiajáratok valamelyikére felszállni - írja Facebook-oldalán a BKK.. A népszerű, 611-es favázas nosztalgiavillamos, ezúttal a 61-es vonalán, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M végállomás között, az MVIII-251 nosztalgia HÉV pedig a gödöllői HÉV vonalán jár majd. A nosztalgiajáratok menetrendjéről és díjszabásáról itt talál információkat. 

Talán afféle "ünnepi meglepetésként" a BKK a távirati irodával  közölte: hétfőtől a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos újra a Széll Kálmán térig jár, az új ideiglenes végállomás a metróépület mellett lesz. A 61-es villamos jövő vasárnaptól újra a teljes vonalán közlekedik. A közlemény szerint megszűnik a Várfok utcai ideiglenes villamos-végállomás, így aki 18-as, 59-es vagy 61-es villamossal érkezik a Széll Kálmán térre, és szeretne a 2-es metróra, a 4-6-os villamosra, vagy a téren megálló buszjáratokra átszállni, nem kell lépcsőznie és gyalogolnia a Vérmező utcában.

További kényelmet jelent az utasoknak - így a BKK - , hogy várhatóan jövő vasárnaptól a 61-es villamos újra teljes hosszán, a Móricz Zsigmond körtér és Hűvösvölgy között jár, nem kell majd a Széll Kálmán téren a vonal két ága között átszállni. Hozzátették: ezzel egy időben visszaáll a 91-es, a 102-es és a 291-es busz forgalmi rendje, amelyet a BKK a 61-es villamos megosztott közlekedése miatt módosított az év elején.

Közölték azt is, hogy hétfőn 21.30 órától várhatóan másnap reggelig lezárják a Várfok utca és a Csaba utca torkolatát, mert beemelik a térre vezető mozgólépcsőt. A forgalomkorlátozás miatt késő este módosul a 21-es és a 21A autóbusz közlekedése, míg a 139-es buszjáratnak nemcsak a késő esti, hanem az első hajnali indulásait is érinti az útlezárás.

Szerző
Frissítve: 2015.12.04. 14:55