Előfizetés

Forgalomkorlátozások vasárnap, Budapesten

Futóverseny miatt ma délután forgalomkorlátozások lesznek érvényben Budapest belvárosában, módosul a 2-es villamos, a 83-as trolibusz, továbbá a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése is.

Vasárnap kora délután tartják a Mikulásfutás elnevezésű versenyt, amelynek útvonala: Sóház utca, Fővám tér, Váci utca, Irányi utca, Március 15. tér, Petőfi téri lehajtó, Jane Haining rakpart, pesti alsó rakpart, Salkaházi Sára rakpart, Fővám tér. A verseny miatt lezárják a közúti forgalom elől a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 8 és 18 óra között, valamint időszakosan a Vámház körutat a Fővám térnél, az Irányi utcát, a pesti alsó rakpartot a Március 15. térnél, a Petőfi teret, valamint a rakpartot a Csarnok tér és az Eötvös tér között. A lezárások közelében torlódás alakulhat ki.

A forgalomkorlátozások a közösségi közlekedést is érintik: várhatóan háromnegyed egy és háromnegyed négy között a 2-es villamos két szakaszon, megosztva közlekedik majd a Közvágóhídtól a Boráros térig, illetve a Jászai Mari tértől a Széchenyi István térig. Ugyanebben az időszakban a 83-as trolibusz a Fővám tér felé, valamint a 15-ös és 115-ös busz a Boráros tér felé módosított útvonalon halad.

Ha napsütésre vágyik, menjen nyugatra

Publikálás dátuma
2015.12.05. 20:18
Fotó: Thinkstock
Vasárnap is borongós, párás, helyenként napközben is tartósan ködös időre van kilátás, napsütésre inkább csak a nyugati, északnyugati tájakon van esély.

Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a délies szél. Hajnalban 0, +6, délután 4-12 fokot mérhetünk, a naposabb tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket. Nem várható fronthatás.

Palotanegyedi ingatlan áron alul? Mutyizgatunk? - A PM lép az ügyben

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az irányító hatósághoz fordul egy budapesti, VIII. kerületi, Trefort utcai önkormányzati épület eladása miatt - közölte a párt szombaton.

A közlemény szerint a fideszes vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat csütörtöki határozatával "csökkentett áron" eladott egy 4200 négyzetméteres palotanegyedi ingatlant egy cégnek, amelynek korábban elővásárlási jogot biztosított, és amellyel már az MSZP-SZDSZ-es kerületvezetés is "üzletelt".

A vállalkozás egyik tulajdonosa a PM szerint egy uruguayi cég, a másik tulajdonos pedig "érdekelt" a szombaton átadott, VIII. kerületi rendelő "méregdrága" felújításában.  Az ellenzéki párt szerint az egyik cég "offshore-gyanús", a tulajdonosi kör "rejtőzködik".

A közleményben azt írták, a PM első lépésben a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az irányító hatósághoz fordul, hogy indítsanak vizsgálatot, illetve törvényességi ellenőrzést.