Áder János nemzetiszínű szalagot köt egy keresztre Litvániában (fotó)

Publikálás dátuma
2015.12.08. 17:17
MTI Fotók: Kovács Tamás
A magyar államfő  az egykor a Szent István bazilika tetején álló keresztre, a Siauliait és Rigát összekötő főút mentén lévő Keresztek Hegye katolikus zarándokhelyen kötözgette rá a szalagot. 

Áder János kedden délután a Siauliai Légi Bázison találkozott a litván államfővel és a magyar pilótákkal.

A NATO balti légtérrendészeti missziója keretében a Magyar Honvédség négy JAS-39 Gripen vadászgépe és a német légierő négy Eurofighter vadászgépe látja el szeptembertől négy hónapon keresztül Észtország, Lettország és Litvánia légtérvédelmét.Az Áder János vezette magyar delegáció kedden rövid látogatásra érkezett Litvániába a Magyar Légierő An-26-os szállítógépével. A Siauliai bázison Dalia Grybauskaite litván államfővel közösen megtekintették a magyar Gripenek gyakorló, úgynevezett "Tango" riasztását: a riasztást követő néhány percen belül a levegőbe emelkedett két vadászgép.

Szerző

Kendet hülyére verik!

Hiheti ma egyáltalán egy magára, valamint a reputációjára valamit is adó ellenzéki párt, vagy bárminemű civil gyülekezet, hogy ha a jogra, a törvényre, az alkotmányra, s - ne adj’ Isten! – a tisztességre hivatkozik, javaslataik zöld utat kapnak majd, s az olimposziak, ha fogcsikorgatva is, de teszik a dolgukat – mert a szabály az szabály? - teszi fel a kérdést holnapi jegyzetélben Hámori András.

Óh! Szent együgyűség! Vajon hány maflás kell még ahhoz, hogy rádöbbenjenek arra, kikkel is állnak szemben? Persze, ha nem akarnak úgy járni, mint az egyszeri székely, ki minden pofon után akkurátusan kérdőre vonta a kocsmai garázdát, hogy meri-é megütni még egyszer az ő idesapját? De csak a sokadik füles után fakadt ki: Na öreg, ha én itten még egyet kérdezek, kendet hülyére verik!

Vég nélkül lehetne sorolni azokat a képviselői és civil kezdeményezéseket, amelyeket a parlamenti többség, a választási bizottság, vagy éppenséggel a nagy tiszteletű Alkotmány /Alaptörvény/Bíróság hajított szemrebbenés nélkül – többnyire egy laza csuklómozdulattal - a kukába. Olyan, hajánál előráncigált, mondvacsinált kifogásokkal tettek lapátra minden tisztesség és ésszerűség diktálta javaslatot, hogy azok kerékkötőit a faluhelyi tökös legények kapásból a „Kultúr” mögé invitálták volna egy kis zártkörű eszmecserére.

Szerző

Idős házaspárt bántalmaztak - Életükért küzdenek az orvosok

Publikálás dátuma
2015.12.08. 17:13
Illusztráció/Thinkstock
Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy idős házaspár, a két embert a családi házában támadta meg és bántalmazta egy ismeretlen még hétfő hajnalban Tatán - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az MTI információi szerint a bűnügy a tata-tóvárosi vasútállomás közelében történt. A sértetteket megkötözték és bántalmazták. A feleség később kiszabadult és az ablakon keresztül kiabált segítségért. A tatabányai kórház sajtóreferense, Balogh Márta elmondta, a sérültek életveszélyes állapotban vannak, lélegeztetőgépre kapcsolva, az orvosok küzdenek az életükért. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, annak elkövetőjével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.

Szerző