Előfizetés

Súlyos magyar vereség

Publikálás dátuma
2015.12.09. 06:55
Görbicz is árnyéka volt önmagának FOTÓ: MTI/KOVÁCS ANIKÓ
Hiába kezdett két győzelemmel a magyar női kézilabda válogatott Tunézia, illetve Szerbia ellen a dániai világbajnokságon, a Montenegró elleni találkozón sikerült minden tekintélyét elvesztenie. Németh András együttese teljesen összeomlott a balkáni válogatott ellen, s végül 32-15-ös vereséget szenvedett.

A védekezésünk csődöt mondott, a támadásainkban pedig nem volt erő. Már az első félidőben minden eldőlt, hiszen ekkor is nyolcgólos különbség alakult ki a két csapat között. Szünetben Németh András szinte a teljes csapatát lecserélte, de a szerkezeti változás nagyon nem vált be. Érthetetlen, miként fordulhat elő, hogy a második harminc percben mindössze hat gólt sikerült szereznünk.

A nyolcaddöntőbe jutásunk elvileg ugyan nem foroghat veszélyben, ilyen játékkal azonban nem szövögethetünk komoly terveket. A házigazda Dánia elleni ma esti találkozón ma óriási javulásra lenne szükség ahhoz, hogy kiköszörüljük a csorbát. Németh András a meccs után azt közölte, egyetlen értékelhető teljesítmény sem volt, ennyire még sosem múlták alul magukat.

Élete legjobb formájában Miklós Edit

Gyuris Zoltán írása a Népszavának
Publikálás dátuma
2015.12.09. 06:53
Nehéz feladatok előtt áll Miklós Edit FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Komoly kihívásokra készül az idei síszezonban is Miklós Edit. A sikeres magyar síző, aki hétfő este érkezett haza Kanadából, a Lake Louise-ban rendezett világkupa-versenyről, a Magyar Sí-szövetség tegnapi sajtóértekezletén számolt be terveiről. Az évad nem kezdődött rosszul számára, hiszen mindkét kanadai versenyen pontszerző helyen ért célba, egyaránt a 22. helyet megszerezve.

„Az első futamban kevés hibát vétettem, viszont a második versenyen már keményebben álltam hozzá, de ekkor többször is hibáztam” – tette hozzá Miklós Edit, aki idén januárban St. Moritzban megszerezte az első dobogós helyezést a magyar alpesi sísport számára. „A lesiklásban bármikor változhatnak a helyezések, ugyanis az a francia lány, Margot Bailet, aki az első lesikló versenyen negyedik helyen végzett, a második futamon harmincadikként ért célba. Ebből is látszik, könnyebb a csúcsra feljutni, mint ott is maradni” – értékelt a magyar versenyző.

Miklós Edit az idei szezonban már új edzővel, az osztrák Walter Hubmannal készül, aki korábban a férfi műlesiklósztárt, a horvát Ivica Kostelicet is felkészítette. A magyar síző lapunknak elmondta, stábjával együtt egy hónapot készültek Chilében, ahol leginkább a technikai elemeket finomították a lesiklás és a szuperóriás-műlesiklás (Super G) számokban. Ezekben az idei szezonban hasonlóan remek eredményeket érhet el, mint St. Moritzban, akár már a jövő héten sorra kerülő Val d’Isére-i versenyen. Ezek a pályák jobban fekszenek neki, mint az észak-amerikai.

Azt is hozzátette, nem titkolt célja, hogy az idény végén a szakági világkupa-sorozatban a legjobb tizenötben végezzen, Super G-ben pedig még az ünnepek előtt pontszerző helyezést kíván elérni. Fontosnak tartja, hogy az idén ne csak egy futamra, hanem a szezon végéig kitartson a jó formája.

Az eseményen az év elején sorra kerülő ifjúsági téli olimpiáról is szót ejtettek, amelyben öt versenyszámban állnak rajthoz fiataljaink. Kovács Barna szövetségi kapitány úgy vélte, alpesi síben és Freestyle-ban lehet esélyünk, vagy akár a fiatal Vörös Virág által női síugrásban. A fiatal kőszegi lány a közelmúltban egy Romániában rendezett versenyen állhatott a dobogó legalsó fokára. A nemzeti csapat jelenleg a szlovéniai Planicában készül fel a megmérettetésekre. A sajtótájékoztatón bejelentették, Miklós Edit Lake Louis-i aláírt rajtszámát és egy nemzeti színű sapkát ajánlott fel a Közmédia Jónak lenni jó kampányához, amellyel rászoruló gyerekeken kíván segíteni.

Nyomkövetőt szerelnek Pistoriusra

Publikálás dátuma
2015.12.09. 06:17
Korábbi felvétel. FOTÓ: David Ramos/Getty Images
A dél-afrikai igazságszolgáltatás óvadék ellenében, bizonyos megszorításokkal szabadlábra helyezte kedden Oscar Pistoriust. 

A fellebbviteli bíróság múlt csütörtökön szándékos emberölésre változtatta a paralimpiai bajnok elleni eddigi ítéletet. Az első fokon megítélt öt év helyett így minimum tizenöt éves börtönbüntetésre számíthat barátnője, Reeva Steenkamp 2013-as brutális meggyilkolása miatt.

Az óvadék összege 690 dollár (csaknem 200 ezer forint). A bíró megállapította, nem áll fenn az elítélt megszökésének veszélye. A sportolónak azonban nagybátyja pretoriai házában kell tartózkodnia, a házat csak reggel hét óra és déli 12 óra között hagyhatja el, maximum 20 kilométeres távolságra, útlevelét be kell szolgáltatnia és elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.