Áll a bál az Omegánál - Perre is mehetnek szerzői jogok miatt

Publikálás dátuma
2015.12.09. 10:46
Kóbor János MTI Fotó: Soós Lajos
Nem csitulnak az indulatok az Omega háza táján. Mihály Tamás levénemberezte Kóbor Jánost, és perrel fenyegeti. Az énekes elmondta a Borsnak: áll a jogvita elé.

Bedurvult Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, aki a közösségi oldalán reagált Kóbor János egy közelmúltbeli interjújára. Mihály ezúttal azon akadt ki, hogy lemaradt a fotója az együttes négy angol nyelvű CD-jének a borítójáról. Ez pedig számtalan vélt vagy valós sérelmet is felidézett benne.

– Azt állítja, hogy a kilencvenes évektől már nem vettünk részt a közös munkában. Ez hazugság! Egészen 2012-ig együtt zenéltünk, erre van néhány százezer tanúm. A most megjelent négy CD-nek legalább a felét én írtam, de lehet, hogy többet is. Ez annyira durva, hogy sajnos kénytelen vagyok ügyvédhez fordulni és az előadói jogomat megvédeni, úgyhogy ebből per lesz. Ez a jogok semmibevétele, hazudozás, hitelrontás. Omega János mindent tud? Ő egy személyben? – méltatlankodik Mihály, aki egy „vénember szánalmas fecsegésének” tartja Kóbor szavait, és nyilvános bocsánatkérést követel tőle.

A Bors telefonon érte utol az együttes frontemberét, Kóbor Jánost. Mecky egészen másképp emlékszik a történtekre és azt is bevallotta, jelenleg nem tartja a kapcsolatot a sértődött basszusgitárossal. 

– Én is perelhetném, hisz ki­adott egy könyvet, melyben durva dolgokat állít. Azt sem tudtuk, hogy könyvet ír, ráadásul a saját társait illette minősíthetetlen jelzőkkel benne. Velem is foglalkozott, de én ezzel már nem törődöm, nyeltem egy nagyot. 

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző