Kigyulladt egy csirkenevelő-telep (Fotók)

Publikálás dátuma
2015.12.15 16:14
MTI Fotók: Balázs Attila
Fotó: /
Kigyulladt egy csirkenevelő-telep kétezer négyzetméteres csarnoka kedden Ibrányban, az oltáshoz a környék összes tűzoltóját, a legmagasabb, ötös fokozat szerint riasztották - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Dóka Imre főhadnagy elmondta, hogy a teljes terjedelmében égő épületben nem voltak állatok, de a tűz veszélyeztette a telep másik három csarnokát is, a lángok továbbterjedését azonban sikerült megakadályozni.

Az épületből a tűzoltók egy hegesztőgázpalackot hoztak ki, megakadályozva annak felrobbanását.

A tűz elfojtásán az ibrányi, a nyíregyházi, a nagykállói, a kisvárdai, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a sátoraljaújhelyi tűzoltók dolgoznak. Az oltási munkálatok irányítását a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata végzi a helyszínen.

A szóvivő hozzátette: a csarnok szigetelésének égése miatt az igazgatóság laboratóriumának szakemberei méréseket végeznek a Nyíregyházához közeli kisváros területén, de eddig veszélyes légszennyezettséget a műszerek nem mutattak ki.

Dóka Imre megjegyezte, hogy az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.

 

Szerző
2015.12.15 16:14

Két halottat találtak egy lángoló családi házban Nemespátrón

Publikálás dátuma
2019.01.15 22:01
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Massoud Hossaini
A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből, a lakókat már nem lehetett megmenteni.
Családi ház égett kedden este a Zala megyei Nemespátrón, a Fő utcában: a helyszínre riasztott tűzoltók oltás közben két holttestet találtak az épületben – írja közleményében a megyei katasztrófavédelem.
Mint írják, a konyha és az egyik szoba égett. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók elfojtották a lángokat, és egy gázpalackot is kihoztak a tűzből, megakadályozva a robbanást. 
2019.01.15 22:01

Lezuhant és meghalt egy munkás egy szombathelyi építkezésen

Publikálás dátuma
2019.01.15 17:16
Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /
Lezuhant egy munkás egy szombathelyi építkezésen kedd délután, az 54 éves vasvári férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség az állami hírügynökséggel.
Az eset körülményeit foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt vizsgálják. A baleset a vaol.hu hírportál beszámolója szerint a Szent László király utcában egy vívócsarnok építése közben történt. A férfi állítólag egy gerendát akart ledobni, mielőtt a 8-10 méteres magasságból lezuhant. Életéért hosszú ideig küzdöttek a mentők, de nem jártak sikerrel.
Szerző
2019.01.15 17:16