Frontális baleset Pest megyében

Két személyautó ütközött frontálisan a 31-es úton az úri leágazásnál szombaton, a balesetnek egy súlyos és két könnyebb sérültje van - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a mentés jelenleg is tart. A súlyosan megsérült ember beszorult az autóba, a tűzoltóknak kell kiszabadítaniuk.

Az érintett útszakaszt a mentés idejére lezárták.

Szerző

Portugál bankkártyákkal csaltak Budapesten

Publikálás dátuma
2015.12.19. 10:38
Fotó: GettyImages
Csalás gyanúja miatt elfogtak a fővárosban három kameruni állampolgárt, aki milliókért vásárolt telefonokat portugál bankkártyák adatainak felhasználásával - közölte a rendőrség szombat reggel a honlapján.

A IX. kerületi rendőrkapitánysága nyomozást folytat egy 26 éves, egy 22 éves és egy 24 éves kameruni állampolgár ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt - írták. Az eddigi adatok szerint a három férfi december első felében 24 portugál kibocsátású bankkártya adataival 46 alkalommal jogtalanul vásárlásokat kezdeményezett az interneten. Az elkövetők több millió forint értékben vásároltak így mobiltelefonokat, és az egyenlegüket is interneten keresztül töltötték fel.

A rendőrök a három férfit december 15-én fogták el egyikük kerületi lakásán, ahol mobiltelefont, adathordozókat és laptopokat is lefoglaltak. Az egyik gyanúsítottat őrizetbe vették, és a bíróság pénteken elrendelte előzetes letartóztatását.

Szerző

Halálos előzés Berettyóújfalunál

Egy ember életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek, amikor egy autómentő és két személyautó ütközött össze a 42-es főút 44-es kilométerszelvényénél, Berettyóújfalu térségében szombatra virradó éjszaka - adta hírül a rendőrség portálja.

Ma kora hajnalban egy Mercedes Vito típusú gépjármű haladt Ártánd felé a 42-es számú főúton, amikor a 43-as és 44-es kilométerszelvény között több jármű előzésébe kezdett. Az előzést látta egy a szemközti sávban közlekedő román forgalmi rendszámú Volkswagen típusú személygépkocsi sofőrje, aki annak érdekében, hogy az ütközést elkerülje, az útról lehúzódott, azonban eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött két Ártánd irányába haladó kamionnal, valamint még egy kisbusszal.

A Volkswagen típusú személygépkocsi egyik utasa a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a sofőrt és másik utasát, valamint az egyik kamion sofőrjét és a kisbusz egyik utasát sérüléseik miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A főút érintett szakaszát a rendőrök a baleset helyszínelésének idejére teljes szélességében lezárták. A járműforgalmat Berettyóújfaluban, valamint a 42-es és 427-es utak kereszteződésénél Berettyószentmárton irányába terelik.

Szerző