Az MTI közreadta az ÉV JÓHÍRÉT, örüljön velünk!

Publikálás dátuma
2015.12.23 14:28
Népszava fotó
Határidő előtt elkészült a Magyar Államkincstár bérszámfejtése - újságolja az örömhírt a távirati iroda a kincstár közleménye alapján. A siker a  központosított illetmény-számfejtési rendszerre történő sikeres átállás eredményeként következett be, így az érintett intézmények valamennyi munkavállalója időben megkaphatja illetményét. Aminek amúgy mondhatni természetesnek kellene lennie- tesszük hozzá.

De nézzük a részleteket: 

A tájékoztatás szerint a 2015. december havi illetményszámfejtés zárása előrehozottan, kivételesen nem a hónap utolsó munkanapján, hanem december 20-án megtörtént, tekintettel a 2007-2013 programozási időszak zárásához kapcsolódó teendőkre.   A fizetési jegyzékek az érintett intézmények valamennyi munkavállalója részére elkészültek, a főszámfejtést követően előálltak az utalási állományok.   A munkabér kifizetését, az előző évekhez hasonlóan, az intézmények indítják saját hatáskörükben a bankszámlájukról.    Az érintetteknek valamennyi intézményben - a jogszabályokban foglaltak szerint - a közszolgálati jogviszonnyal rendelkezők esetében, valamint a rendvédelmi szerveknél a hónap 5. napjáig, a közalkalmazottak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak esetében pedig a hónap 10. napjáig kell megkapniuk munkabérüket.

 

Szerző

Erdő Péter szerint Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Publikálás dátuma
2019.04.21 21:23

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
A politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.
Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában. Hozzátette: a világi emberek - politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek - felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet. "Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" - hangsúlyozta a bíboros. Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.
Szerző

Több hektáron égett az aljnövényzet Soroksáron

Publikálás dátuma
2019.04.21 17:58
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Ötven tűzoltó fékezte meg a lángokat.
Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a lángok Soroksáron a Szamaránszki dűlő, a Vecsési út és a Szérűskert utca által határolt hétvégi házas övezetben csaptak fel. A tűzben elégett két kisebb hétvégi ház és több melléképület is. A tűz által érintett több tízezer négyzetméteres területet tizenegy vízsugárral - tizenkét tűzoltógépjármű és vízszállító járművek segítségével - határolta körül több mint ötven fővárosi tűzoltó, gyáli és a rózsadombi önkéntes tűzoltók együttműködésével. Az oltási munkákat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Szerző
Témák
tűzoltó