Előfizetés

Párizsi merényletek - Újabb gyanúsítottat fogtak el

Újabb, immár a kilencedik gyanúsítottat tartóztatták le Brüsszelben a Párizsban elkövetett terrortámadásokban való aktív részvétel vádjával - közölte a belga főügyészség csütörtökön a La Libre Belgique, francia nyelvű belga napilap tájékoztatása szerint.

A brüsszeli Schaerbeek városrészben, az északi pályaudvar közelében kedden teljes titoktartás mellett végrehajtott rendőrségi akció során elfogott gyanúsított a novemberi párizsi terrortámadások elkövetőinek köréhez tartozhat - tájékoztatott Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője.

A nyomozás és a rendőrségi akció részleteit nem ismertető tájékoztatás szerint az 1985-ben született gyanúsított, Abdoullah C. belga állampolgár közvetlenül a támadások után kapcsolatba lépett a párizsi kávéházak vendégeire tüzet nyitó Abdelhamid Abaaoud unokatestvérével.

Hasna Ait Boulahcen a támadásokat követően néhány nappal vitte el Abdelhamid Abaaoudot Saint-Denis-be, Párizs jobbára bevándorlók által lakott északi külvárosának egyik lakásába. A rendőrség november 18-án rajtuk ütött, az akcióban rajtuk kívül egy, a lakásban tartózkodó, azonosítatlan fiatalember is életét vesztette.

Eric Van Der Sypt úgy tájékoztatott, hogy az eddigi nyomozati eredmények szerint valószínűleg nem a kedden letartóztatott gyanúsított utalt 750 eurót közvetlenül a támadásokat követően egy brüsszeli bankon keresztül Hasna Ait Boulahcen számlájára.

A rendőrségi akció a november 13-i párizsi merényletsorozattal kapcsolatos nyomozás keretébe illeszkedik, de nem azért mozgósították a különleges alakulatot, mert a vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot remélték volna elfogni.

A kilencedik gyanúsított kihallgatásával kapcsolatban csütörtök délutánra ígért tájékoztatást a belga főügyészség - írta a La Libre Belgique.

Furcsán kért elnézést a The Sun

A Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, Louis van Gaal felszólításának eleget téve, elnézést kért tőle a The Sun című angol bulvárlap, de mindezt rendkívül gúnyosan tette.

A legutóbbi hat tétmeccsét győzelem nélkül teljesítő United holland szakvezetője sértődötten nyilatkozott klubja szerdai sajtótájékoztatóján, majd öt perc elteltével kisétált a teremből. A 64 éves trénert az bosszantotta fel, hogy a brit sajtóban elterjedt: csapata közelmúltbeli gyenge eredményei miatt hamarosan menesztik, és a Chelsea-től a múlt héten elküldött José Mourinho lehet az utóda.

"Kíváncsi vagyok, az ittlévők közül valaki nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlem. (...) Senki nem érzi így?" - tette fel a költői kérdést Van Gaal, aki ezt követően azzal vádolta az újságírókat, hogy cikkeikben nemcsak a tényekre szorítkoznak, és olyasmit is írnak, ami nem igaz.

Az egyik legismertebb brit bulvárlap, a The Sun csütörtöki számában sort kerített az elnézéskérésre, de mindezt rendkívül gúnyos hangnemben tette. "Elnézést kérünk, amiért hat meccs óta nyeretlenek vagytok. Elnézést kérünk, amiért az elsőről az ötödik helyre csúsztatok. Elnézést kérünk, amiért kiestetek a Bajnokok Ligájából. Elnézést kérünk, amiért halálra untatjátok a szurkolóitokat. Elnézést kérünk, hogy mindezt 250 millió fontból művelitek" - írják.

A klub korábbi játékosai közül ezúttal Andrej Kancselszkisz kritizálta Van Gaalt. Az 1993-ban és 1994-ben angol bajnoki címet nyerő, ukrán nemzetiségű labdarúgó kifejtette: csalódott a United jelenlegi játékstílusában.

"Sir Alex Ferguson idejében támadó stílusban játszottunk. Van Gaal ezt másképp csinálja, ezért szerintem nem alkalmas a Manchester United vezetőedzőjének. Nem hiszem, hogy érti az angol futballt. A csapatnak olyan vezetőkre lenne szüksége, mint Bryan Robson, Roy Keane vagy Peter Schmeichel" - vélekedett Kancselszkisz.

Egy friss közvéleménykutatás szerint a klub szurkolóinak 88 százaléka szeretné, ha a holland tréner távozna.

Spanyolországban él a menekült edző, akit felrúgott László Petra

Publikálás dátuma
2015.12.24. 14:23

Ossama Abdul Mohsen ma boldogan él két fiával Spanyolországban, miközben az őt felrúgó operatőrt elbocsátották állásából - írja az atv.hu.

"Most már elfelejtem az incidenst és a családom és a fiaim jövőjére tekintek" - mondta Ossama Abdul Mohsen a BBC-nek. "Először persze rendkívül mérges voltam." Az apa elmondása szerint az incidenst követően három napig szenvedett a fiú a fizikai és pszichológiai sérülésektől. 

A szíriai futball edző a gyerekét, Zaidot vitte a kezében, amikor szembekerült László Petrával az N1TV volt operatőrével, aki elgáncsolta őt. A nő később bocsánatot kért, a róla készült felvétel mégis bejárta az egész világsajtót és az operatőr közutálat tárgya lett. 

A teljes cikket itt olvashatja!