Előfizetés

Így üzent a rajongóinak karácsonyra a Ferrari (Videó)

Az egyik főszponzornak készítettek ünnepi üdvözlővideót a forma-1-es Ferrari-pilóták - írj a HVG.

Ünnepi alkalom, amikor a mindig kimért Kimi Raikönnent ennyit láthatjuk mosolyogni egy huzamban - főleg, hogy közben még triangulumon is "muzsikál".

A Santander karácsonyi videójában az általuk szponzorált Ferrari F1 pilótái, Sebastian Vettel és Raikönnen, valamint a két tesztpilóta, Marc Gené és Esteban Gutiérrez is feltűnik.

Dzsudzsák megjárta

Publikálás dátuma
2015.12.25. 16:50
FOTÓ: Népszava
Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott Dzsudzsák Balázs, akit kiállítottak a Bursaspor legutóbbi bajnokiján - írja az origo.hu.

A Bursaspor a török bajnokság legutóbbi fordulójában 1-0-ra kikapott a Konyaspor otthonában, ám Dzsudzsák Balázs nem játszotta végig a meccset, mert a 72. percben kiállították. A magyar válogatott csapatkapitánya a szögletzászló közelében ingerülten odarúgott ellenfelének, amikor a labda már nem volt a közelben, és ezért piros lapot mutatott fel neki a bíró.

Dzsudzsáknak három bajnoki meccset kell kihagynia, és 13 000 lírát is be kell fizetnie (1,27 millió forint). 

A teljes cikket itt olvashatja!

Ezért van erőszakhullám a Közel-Keleten

Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka Betlehemben megtartott karácsonyi éjféli miséjén békére szólított fel, és a lelki értékek elvesztésével magyarázta a közel-keleti erőszakhullámot.

A pátriárka - aki idén is hagyományos menete élén, csütörtök délután érkezett meg Jeruzsálemből Jézus születésének városába - a hagyományoknak megfelelően a latin mellett francia és arab nyelven celebrálta a szentmisét a betlehemi Születés temploma melletti Szent Katalin ferences templomban. Szentbeszédében együttérzését fejezte ki a palesztinokkal, a szíriai menekültekkel, és általában a terrorizmus áldozataival, továbbá boldog és egészséges új évet kívánt a Szentföld minden lakójának. 

"A világ arcának megváltozásáért imádkozunk, hogy biztonságos lakóhelyet és menedéket nyújtson számunkra, ahol az igazság felülkerekedik a versengésen és a viszályon, a kegyelem a bosszún, a jótékonyság a gyűlöleten" - üzente a latin pátriárka.

A mise kezdete előtt Twal megkérte egyik papját, hogy olvassa fel a térségben békére felszólító közleményét. "Az utóbbi időben fájdalmas incidensek voltak szeretett Közel-Keletünkön, és ezek tovább folynak itt és a világ más tájain. Megállapíthatjuk, hogy elvesztettük emberségünket és lelki értékeinket. A vallásosság az Isten nevében való gyilkolás indoka lett, ahelyett, hogy a kegyelem és a testvériség ügyét szolgálná" - hangsúlyozta a pátriárka. "Nem az emberek viselkedésében, hanem Isten irgalmában bízunk"- tette hozzá.

A pátriárka az idei éjféli misét az erőszak áldozatainak és családtagjaiknak szentelte, és visszafogott ünneplésre kérte a híveket. Az erőszakhullám és a terror áldozatai előtt tisztelegve felszólított rá, hogy öt percre oltsák el a karácsonyfa fényeit, amit csütörtök este hétkor a Születés temploma előtti Jászol téren felállított hatalmas karácsonyfán meg is tettek.

Az éjféli misén a templom padsoraiban a Palesztin Hatóság legfontosabb vezetői, köztük Mahmúd Abbász elnök és Rámi Hamdalláh miniszterelnök is helyet foglalt a város és a szentföldi kereszténység elöljárói, diplomaták, turisták és zarándokok mellett. Mivel a mintegy kétezer embert befogadó templomba csak jó előre beszerzett jegyekkel lehetett bejutni, a kint rekedt hívek az épületegyüttes előtti Jászol téren a hatalmas feldíszített és kivilágított karácsonyfa mellől követhették az eseményeket.

Az izraeli közszolgálati rádió péntek reggel ismertetett adatai szerint idén csak mintegy hatezer turista és zarándok utazott Betlehembe szenteste, pedig 2011-ben még mintegy tizenötezren gyűltek össze az eseményre. A turisták távolmaradását elsősorban a palesztin-izraeli viszály miatt fellángolt erőszakhullámmal magyarázzák. 

Az izraeli közszolgálati rádió péntek reggeli híradása szerint a palesztin biztonsági erők az Iszlám Állam terrorszervezet híveinek és a radikális szalafista iszlám irányzat fegyvereseinek a támadásától is tartottak, és ezért megelőző intézkedésként bírósági eljárás nélküli (adminisztratív) úton letartóztatták a szélsőséges szervezetek tizenhat tagját, akik információik szerint a karácsonyi ünnepek idején terrorakciókat terveztek turisták és keresztény célpontok ellen.

Betlehemben december végén nem zárul le a karácsonyi időszak, mert a keresztény egyházak három különböző időpontban ünnepelnek. December 24-én csak a három-négyezer betlehemi katolikus ünnepelt, a helyi keresztények többségét jelentő görögkeleti ortodoxok január hatodikán köszöntik Jézus születését, az örményeknél pedig csak január tizennyolcadikán köszönt be a karácsony.