Újra járható a 77-es

Újra járható a Veszprém megyei 77-es főút, miután véget ért a baleseti helyszínelés Nagyvázsonynál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság vasárnap a honlapján.

A rendőrség korábbi közlése szerint vasárnap reggel két személygépkocsi ütközött frontálisan a Veszprémet Tapolcával összekötő 77-es út 18-as kilométerszelvényében Nagyvázsonynál. Egy ember meghalt, egy pedig megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az útszakaszt a rendőrség lezárta, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt.

Szerző

Óriási a dugó a határnál, három órát is vesztegelhet!

Publikálás dátuma
2015.12.27. 12:52
Illusztráció: Thinkstock
Többórás várakozás alakult ki a kilépő személyforgalomban a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen vasárnap - közölte honlapján a rendőrség.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg három órát kell várakozniuk a Magyarországról kilépő utazóknak. A határrendészeti kirendeltség teljes kapacitással üzemelteti az átkelőt, az ellenőrzés gyorsítása érdekében a belépő irányú sávon is végeznek kiléptetést. A rendőrség azt tanácsolja az utazóknak, hogy a magyar-ukrán határszakasz átlépésére lehetőleg a 9-től 19 óráig nyitva tartó barabási, a 8-16 óra használható lónyai, illetve az éjjel-nappal üzemelő beregsurányi és tiszabecsi határátkelőhelyeket használják.

Szerző

Ákos és Kövér "tévesen fogalmazott?" Bizonyíthat a Fidesz

A PM visszaemelné az alkotmányba azt az alapvető emberi jogot, amely szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár. Ha a Fidesznek valóban nem célja a nők hátrányos megkülönböztetése, most azzal mutathatja meg, hogy komolyan gondolja a valódi egyenlőséget, ha megszavazza a javaslatot - írta az ellenzéki párt közleményében.

Az elmúlt hetekben Kövér László házelnök és a Fidesz-közeli popsztár, Kovács Ákos nőket durván lealacsonyító megszólalásai nyomán élénk vita bontakozott ki a nők társadalmi szerepéről és megbecsültségéről. A köztársasági alkotmány szövege korábban kimondta: „Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.” A mostani alaptörvényben ugyanakkor ez az – alapvető emberi jogok nyilatkozatában is szereplő – elv már nem szerepel. A vakkomondoros Fidesz kihúzta belőle.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért most alaptörvény-módosítást terjeszt be, hogy egyenlő munkáért mindenkinek egyenlő bér járjon. A Parlament tele van férfi képviselőkkel, de ahogyan mi PM-esek is csatlakoztunk az ENSZ „He for She” felhívásához, csatlakozzanak ők is! Ugyanis a női esélyegyenlőség kivívása éppúgy a férfiak dolga is, mint a nőké. Ha a kormánynak valóban nem a nők hátrányos megkülönböztetése és megalázása a célja, a Fidesz celebjeinek megnyilvánulása pedig csak téves fogalmazás volt, most itt az alkalom: szavazzák meg a PM által javasolt alaptörvény-módosítást! - szólította fel a kormánypártot a párt.

Szerző