Az ügyvédek is kellenek a Fidesznek

Publikálás dátuma
2015.12.27. 19:53
Illusztráció: Thinkstock
Mégis van legitim vezetősége a Budapesti Ügyvédi Kamarának – mondta ki a Fővárosi Törvényszék. 

Miután az ítélőtábla szeptemberben megsemmisítette a 2014-es tisztújító közgyűlés eredményét megállapító határozatot, egyes vélemények szerint a kamarának nincs elnöke, és nincsenek választott testületei sem - írta a Népszabadság. Az ügy előzménye, hogy megalakult a fővárosban az Ügyvédi Összefogás Egyesület, amely egészen szokatlan kampányt folytatott a nagyrészt Fideszhez köthető jelöltjei érdekében. A társaság célja egyértelmű volt: a teljes hatalomátvétel. Ezzel szemben az összefogás csúfos kudarcot szenvedett el, így nem különösebben meglepő, hogy a választáson tapasztalt kisebb szabálytalanságok miatt a bírósághoz fordult.

Szerző

Rétvári beszélt a legtöbbet a Házban

Publikálás dátuma
2015.12.27. 19:48
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emelkedett legtöbbet szólásra az idén az Országgyűlés ülésein, a KDNP-s képviselő 410 alkalommal kért és kapott szót – írta az MNO.hu.

Csúcstartónak számít Gúr Nándor is, az MSZP politikusa 256 alkalommal szólalt fel, az LMP-s Sallai Róbert Benedeknek pedig 239 felszólalását hallgathatta meg a Ház. A Fidesz legaktívabb képviselője Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára lett, 227-szer kapott szót. A Jobbik csúcstartója Z. Kárpát Dániel, aki 177 alkalommal emelkedett szólásra. Orbán Viktor miniszterelnök 89 esetben beszélt, leginkább az ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire válaszolt, illetve néhány esetben napirend előtt kért szót. Hét képviselő egész esztendőben „néma” maradt, köztük Kubatov Gábor, a Fidesz új alelnöke is.

Szerző

Nem fog örülni: többet kell dolgoznunk 2016-ban

Publikálás dátuma
2015.12.27. 19:23
Illusztráció: Thinkstock
Sajnos nincs jó hírünk: 2016-ban épp úgy jönnek ki az ünnepi hétvégék, hogy naptárilag többet kell dolgozunk, mint idén. Augusztus 20-a, a szenteste és a szilveszter szombatra, míg október 23-a vasárnapra esik jövőre.

A két négynapos hosszú hétvége közül az egyik a március 15-i nemzeti ünnep, a másik november 1-i szabadnap miatt lesz. Jövőre március 15. kedd, ezért 14. hétfő pihenőnap, így a hosszú hétvége március 12. és március 15. közé esik, de 14-ét egy héttel korábban, március 5-én, szombaton kell ledolgozni. 2016. november 1. szintén kedd, így akkor is az előtte lévő hétfő lesz pihenőnap, tehát hosszú hétvége október 29. (szombat) és november 1. (kedd) közé esik. Az október 30-i pihenőnapot két héttel korábban, október 15-én, szombaton kell pótolnunk munkával. A két négynapos hétvége mellett további három háromnapos hétvégénk is lesz. Rögtön háromnapos hétvégén indul az új év, hiszen január elseje péntekre esik.

2016-ban már március végén beköszönt a húsvét, azaz a harmadik hónap 27-én és 28-án, hétfőn sem kell dolgoznunk. Jövő évben a szenteste szombaton lesz, így karácsony ünnepén szintén három napot pihenhetünk. Augusztus 20. és október 23. hétvégére esik, az előbbi szombaton, az utóbbi vasárnap lesz, így még egy hétköznap közbeiktatott szabadnapunk sem lesz akkortájt.

Forrás: officina.hu

Szerző