Villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz Csepelen (fotók)

Publikálás dátuma
2015.12.28. 20:52
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Baleset miatt nem közlekedett a csepeli (7-es) HÉV hétfő este, a teljes szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a balesettel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy egy kisbusz villanyoszlopnak ütközött a II. Rákóczi Ferenc úton a Karácsony Sándor utcánál, emiatt a HÉV felsővezetéke leszakadt. Az MTI úgy tudja, hogy a kisbusz vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Szerző
Témák
Csepel HÉV kisbusz
Frissítve: 2015.12.29. 12:15

Szembement egymással két vonat

Publikálás dátuma
2015.12.28. 20:40
Illusztráció: Thinkstock
Egy forgalmista jelzésének köszönhető, hogy a Jákó-Nagybajomnál tilosban áthaladó mozdony nem rohant bele a Gyékényes felől érkező személyvonatba - írja a bors.hu. Az eset még december 19-én történt, de nem kapott nagy nyilvánosságot.

A bulvárlap szerint egy magánfuvarozó társaság mozdonya tilos jelzésen ment át Jákó-Nagybajomnál, a váltót felvágta, majd szembetalálta magát a Gyékényes felől érkező személyvonattal. Ezen a vonalon nincs olyan berendezés, ami automatikusan meg tudná állítani a vonatot. Jákó-Nagybajomnál a forgalmi szolgálattevő látta a tilos jelzés mellett elhaladó tehervonatot, telefonon értesítette Beleget, hogy ne is indítsák el a személyvonatot. A két szerelvény között nyolc kilométer volt a távolság, a féktávolságuk nagyjából 1 kilométer. Az esetet a lapnak a Közlekedésbiztonsági Szervezet megerősítette.

Szerző

Saját apja véletlenül ölte meg 17 éves lányát

Saját apja végzett 17 éves lányával karácsony előtt egy tragikus baleset folytán. A férfi azt hitte, nincs megtöltve a kezében lévő fegyver, de tévedett.

A Missouriban élő családapa kezében elsült a fegyver, amiről azt gondolta, nincs megtöltve. A golyó átszakította a lakás falát, és a szomszéd szobában lévő 17 éves lány arcába csapódott. Amikor a mentők kiérkeztek, Kaitlynnek már nem volt pulzusa. Noha sikerült újraéleszteni, kómába esett - amiből már soha nem tért magához.

A december 21-én történt baleset nem csak a családot, de a környéket is sokkolta. Szülei döntésére a lányt szenteste lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. A kamasz karácsony másnapján, délután négy körül adta fel a harcot - számolt be a tragikus esetről a Bors.

Szerző