Usain Bolt és Serena Williams az év legjobbja

Usain Boltot és Serena Williamset választotta az év legjobb férfi, illetve női sportolójává a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

Bolt három aranyérmet nyert az augusztusi, pekingi atlétikai világbajnokságon, 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóban győzött a jamaicai váltóval, míg a világranglistán éllovas amerikai teniszező - aki tavaly is első lett az AIPS voksolásán - a legjobbnak bizonyult az ausztrál, a francia és az angol nyílt bajnokságon, illetve idei 56 mérkőzéséből csak hármat veszített el.  

A csapatoknál a spanyol bajnok és kupagyőztes FC Barcelona végzett az élen, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is. A legjobb munkafeltételeket az atlétikai vb szervezői biztosították. A szavazásban az AIPS tájékoztatása szerint 91 ország újságírói vettek részt.

Az élcsoportok:

férfiak:
1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 804 szavazat
2. Novak Djokovic (szerb, tenisz) 774
3. Lionel Messi (argentin, labdarúgás) 380

nők:
1. Serena Williams (amerikai, tenisz) 664
2. Genzebe Dibaba (etióp, atlétika) 362
3. Dafne Schippers (holland, atlétika) 283 

csapatok:
1. FC Barcelona 848
2. új-zélandi rögbiválogatott 506
3  Golden State Warriors 298

legjobb munkakörülmények:
1. atlétikai világbajnokság, Peking 366
2. női labdarúgó-világbajnokság, Kanada 305
3. Európa Játékok, Baku    298

Szerző

Egervári lett a Diósgyőr vezetőedzője

 Egervári Sándort nevezték ki a Diósgyőr labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A 65 esztendős szakember hasonló megbízatásban korábban - az MTK és a Dunaferr élén - összesen három bajnokságot nyert, az U20-as válogatottat világbajnoki bronzéremig vezette 2009-ben, a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként pedig 62 százalékos mutatóval dolgozott 2010 és 2013 között - emlékeztet a diósgyőri klub honlapján olvasható keddi közlemény. Egervári elődje, a júniusban kinevezett Bekő Balázs két hete távozott, miután a DVTK várakozáson alul teljesített: 19 bajnoki mérkőzésen csak ötször nyert, s a kilencedik helyről várja a tavaszi folytatást.

Szerző

Szilveszter-rali - Megvan a Hungaroring győztese

A korábbi többszörös győztes Kazár Miklós nyerte az idei, 17. alkalommal megrendezett Szilveszter-ralit a Hungaroringen, megelőzve a friss Európa-bajnok Botka Dávidot.

A vasárnaptól keddig tartó évbúcsúztató viadalon - amely az első verseny volt a pálya felújításának megkezdése óta - több csúcs is megdőlt: 280 versenyző indult el, köztük 45 női pilóta, s az autók közül 97 Lada volt. A keddi versenynapra a szervezők közleménye szerint az első felmérések alapján mintegy húszezer néző látogatott ki, ám a tömeg ellenére sem alakultak ki fennakadások.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem ezt a remek, nagy hagyományokkal bíró versenyt" - nyilatkozta a hét nemzet versenyzőit felvonultató viadal után Kazár Miklós. - "Végig jól ment az autó, semmilyen technikai gond nem hátráltatott minket, így az első négy gyorsaságit megnyertem, a három utolsóban pedig csak arra törekedtem, hogy megtartsam az előnyömet."

Végeredmény: 
1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitshubishi Lancer IX EVO) 29:10.2 perc
2. Botka Dávid, Szeles Péter (Mitshubishi Lancer IX EVO) 29:16.2
3. Jozef Béres Jr., Répás Zoltán (Ford Fiesta R5) 29:16.7

Szerző