Előfizetés

Rommá tört a mikrobuszba csapódott kocsi (fotók)

Publikálás dátuma
2015.12.29. 22:53
MTI Fotó: Lakatos Péter
Vízelvezető árokba csúszott, miután mikrobuszba csapódott egy kocsi a XVI. kerületi Szlovák úton. Az autóból alig maradt valami.

Mielőtt a jármű a mikrobusznak ütközött volna, előzőleg négy járművel is karambolozott. A balesetben a személyautó vezetője megsérült.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Usain Bolt és Serena Williams az év legjobbja

Usain Boltot és Serena Williamset választotta az év legjobb férfi, illetve női sportolójává a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

Bolt három aranyérmet nyert az augusztusi, pekingi atlétikai világbajnokságon, 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóban győzött a jamaicai váltóval, míg a világranglistán éllovas amerikai teniszező - aki tavaly is első lett az AIPS voksolásán - a legjobbnak bizonyult az ausztrál, a francia és az angol nyílt bajnokságon, illetve idei 56 mérkőzéséből csak hármat veszített el.  

A csapatoknál a spanyol bajnok és kupagyőztes FC Barcelona végzett az élen, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is. A legjobb munkafeltételeket az atlétikai vb szervezői biztosították. A szavazásban az AIPS tájékoztatása szerint 91 ország újságírói vettek részt.

Az élcsoportok:

férfiak:
1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 804 szavazat
2. Novak Djokovic (szerb, tenisz) 774
3. Lionel Messi (argentin, labdarúgás) 380

nők:
1. Serena Williams (amerikai, tenisz) 664
2. Genzebe Dibaba (etióp, atlétika) 362
3. Dafne Schippers (holland, atlétika) 283 

csapatok:
1. FC Barcelona 848
2. új-zélandi rögbiválogatott 506
3  Golden State Warriors 298

legjobb munkakörülmények:
1. atlétikai világbajnokság, Peking 366
2. női labdarúgó-világbajnokság, Kanada 305
3. Európa Játékok, Baku    298

Egervári lett a Diósgyőr vezetőedzője

 Egervári Sándort nevezték ki a Diósgyőr labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A 65 esztendős szakember hasonló megbízatásban korábban - az MTK és a Dunaferr élén - összesen három bajnokságot nyert, az U20-as válogatottat világbajnoki bronzéremig vezette 2009-ben, a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként pedig 62 százalékos mutatóval dolgozott 2010 és 2013 között - emlékeztet a diósgyőri klub honlapján olvasható keddi közlemény. Egervári elődje, a júniusban kinevezett Bekő Balázs két hete távozott, miután a DVTK várakozáson alul teljesített: 19 bajnoki mérkőzésen csak ötször nyert, s a kilencedik helyről várja a tavaszi folytatást.