Előfizetés

Késnek a szolnoki, miskolci, záhonyi vonatok

Műszaki okok miatt akár félórás késésekre is készülniük kell a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon utazóknak - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese péntek reggel.

Mint elmondta: Karcag térségében sorompóhibák, Hajdúszoboszlónál leszakadt felsővezetékek okoznak problémát. A szakemberek megkezdték a helyreállítást.

A szolnoki és a miskolci vonalon is késnek a vonatok

A Mávinform közleménye szerint Kőbánya felső állomáson megrongálódott a vasúti felsővezeték, és a vonatok Budapest-Keleti-Kőbánya felső és Rákos között csak az egyik vágányon közlekedhetnek. Emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

Valódi tüzeket okozott a tűzijáték

Publikálás dátuma
2016.01.01. 09:30
Pirotechnikai bemutató egy ideiglenes elárusító helyen. MTI Fotó: Mohai Balázs
A tűzoltókat az elmúlt éjszaka folyamán országosan összesen 19 pirotechnikai termék miatti tűzesethez riasztották - közölte péntek reggel Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

A 19 esetből 17 szabadtéri tűz volt, ezek során elsősorban tuják, illetve kukák gyulladtak meg a tűzijátékoktól. A Nógrád megyei Ősagárdon egy forgalomból kivont személygépkocsi is kigyulladt. Két esetben lakóházban okozott tüzet a felhasznált pirotechnikai termék. Nyíregyházán egy családi ház padlásterén kis mennyiségű papír égett, illetve Veszprémben egy első emeleti lakás erkélyén gyulladtak ki az ott tárolt használati tárgyak.

Pirotechnikai termék okozta tűzeset kapcsán személyi sérülésről a katasztrófavédelem ügyeleteire nem érkezett bejelentés.
Az este folyamán több olyan tűzesetnél is tűzoltói beavatkozásra volt szükség, amelyeket feltehetően nem pirotechnikai termék okozott. Simontornyán egy családi ház egyik szobájában gyulladtak meg berendezési tárgyak. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett. Nyíregyházán egy lakóépület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A lángok a családi ház garázsára is átterjedtek, a helyiségben pedig egy gázpalack is felrobbant. Dunakeszi külvárosában egy negyven négyzetméter alapterületű hétvégi ház gyulladt ki. Szigetmonostoron egy hétvégi ház kandallója, Kartalon pedig egy vegyes tüzelésű kazán robbant fel egy családi ház pincéjében. Hajnalban Zalaigrice településen egy lakatlan családi ház tetőszerkezete és melléképülete gyulladt meg.

Lángokban állt a világ egyik legnagyobb felhőkarcolója - Videó!

Magyarok is laktak abban a szállodában, amely csütörtök este gyulladt ki Dubajban. Az M1 híradója úgy tudja, minden kint lévő magyar jól van. A hatóságok szerint legkevesebb 16 sérültje van a tűznek. Ettől függetlenül éjfélkor megtartották a szilveszteri tűzijátékot, közvetlenül az égő épület mellett.

Egyelőre semmi sem utal arra, hogy a tűzijátéknak köze lenne a szállodatűzhöz. Azt egyes hírek szerint rövidzárlat okozhatta, de állítólag robbanásokat is lehetett hallani. A hvg.hu videót is közölt a tűzesetről.

A videót itt láthatja!

A helyi polgári védelem vezetője szerint a lángok az épület külső oldalán futottak végig, nem jutottak be az épületbe. 

A szálloda, amely a hatodik legmagasabb épülete Dubajnak, csak néhány száz méterre van a világ legmagasabb felhőkarcolójától, a Burj Kalifa-tól.